Fethiye Belediyesi 18 milyon TL borç ödedi

Büyükşehir yasasının geçmesiyle birlikte özellikle belde belediyelerinden gelen borç yükü ve gelirlerin büyükşehir belediyelerine aktarılması, ilçe belediyelerinde ekonomik çöküntüye sebep vermişti. 2014 yılı aralık ayı...

Fethiye Belediyesi 18 milyon TL borç ödedi

Büyükşehir yasasının geçmesiyle birlikte özellikle belde belediyelerinden gelen borç yükü ve gelirlerin büyükşehir belediyelerine aktarılması, ilçe belediyelerinde ekonomik çöküntüye sebep vermişti. 2014 yılı aralık ayı sonu itibariyle yaklaşık 28 milyon 500 TL (28 trilyon 500 milyar) borcu olan Fethiye Belediyesi’nin borcu 10 milyon TL’den aşağıya düştüğünü Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Haziran ayı meclis toplantısında açıkladı.  Başkan Saatcı hizmetleri işaret etti; ‘Kaldığımız yerden devam edeceğiz’ mesajı verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı haziran ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Fethiye Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgiler aktaran Başkan Behçet Saatcı, “Emlak vergileri bu kadar arttıran devletinde buna katkısı var. Borcumuzu 10 milyon TL’nin altına indirdik. Bununla ilgili Taşyaka’daki bozuk yollarla ilgili parke ihalesine çıktık. Babataşı Mahallesi’nde de ihale hazırlandı. Ufak tefek asfalt çalışmalarımıza başladık.  Ocak ayında çıkarmak zorunda kaldığımız arkadaşlarımızın da alımını haziran ayı sonu itibariyle gerçekleştireceğiz. Sırtımız yavaşça kalınlaşıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Belediye meclis üyesi Ahmet Selim Yücel, Çalış’taki yolların böyle zor bir zamanda olmasına rağmen asfaltlanmasından dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür etti. Başkan Saatcı ise, “Bizi sokak asfaltına teşekkür ettirecek konuma getirenlere diyecek bir şeyim yok. O senin nezaketin. Asfalt için teşekküre gerek yok” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.