Festivalde coşkulu açılış

Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali Bodrum ilçesinde başladı.Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin...

Festivalde coşkulu açılış

Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali Bodrum ilçesinde başladı.

Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum’un kültürel değerlerine sahip çıkarak yaşatmak hedefiyle hazırlanan festivalde dünyanın dört bir yanından, 17 farklı ülkeden yöresel dansçıları gösterilerini sundu. Ortakent mahalle meydanında yapılan gösteriler büyük beğeni topladı. Yerli ve yabancı turistler olmak üzere tüm vatandaşlar dansları ili ile izledi. Renkli görüntülere sahne olan festival 3 gün boyunca sürecek. Her gün 2 farklı mahallede gerçekleşecek gösteriler vatandaşla buluşacak.

Avrupa’nın en iyi festivallerinden biri olma özelliğine sahip festival, bir yandan ülkemizi ve Bodrum’u dünyaya tanıtırken; dünyadaki faklı kültürleri de Bodrum halkı ve Bodrum'u ziyaret eden misafirlerle bir araya getirme misyonuna da sahip. Festivale katılan ülkeler gösterilerini, Bodrum merkez dışında Mumcular, Ortakent-Yahşi, Turgutreis ve Gündoğan'da sahneleyecek.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.