Ferdi Tayfur’ un Özlüceli Annesi

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Özlüce Mahallesi’ nde yaşayan Melek Sağlar (76), Sanatçı Ferdi Tayfur’un, 1995 yılında “Yağmur Çamur” şarkına çektiği klip filminde aldığı rol anları, unutamadığını söyledi.Oynadığı...

Ferdi Tayfur’ un Özlüceli Annesi

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Özlüce Mahallesi’ nde yaşayan Melek Sağlar (76), Sanatçı Ferdi Tayfur’un, 1995 yılında “Yağmur Çamur” şarkına çektiği klip filminde aldığı rol anları, unutamadığını söyledi.

Oynadığı klip senaryosunda, Ferdi Tayfur’ un annesi rolünü canlandırdığını belirten Melek Sağlar, rol heyecanını anlatırken, güzel geçen o yılları hatırlayınca ölmeden önce Ferdi Tayfur’u tekrar görmek istediğini belirtti.

Mustafa Yıldırım

Sanatçı Ferdi Tayfur’un 1995 Yılı’nda “Yağmur Çamur” şarkısına çektiği klip filmi için Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Özlüce Mahallesi’ne geldiğini ve rol gereği, Tayfur’ un annesini canlandırdığını söyleyen 76 yaşındaki Melek Sağlar, anıların hala taze olduğunu açıkladı.

O yıllarda, televizyonun çok yaygın olmadığını ve her evde bulunmadığını, köydeki hangi evde televizyon varsa akşam o eve oturmaya gittiklerini anlatan Melek Sağlar, rol yaptığı klip filmi için çok utandığını, daha sonra klipte kendisini Ferdi Tayfur ile birlikte görünce çok heyecanlandığını ve sanatçıya hayran olduğunu söyledi.

ROL ANNESİNİ BULMAK

“Ölmeden önce Ferdi Tayfur’u tekrar görmek istiyorum!” diyen Sağlar, “Köyümüz olan Özlüce’ ye 1995 Yılı’ nda, iki – üç araba ile insanlar geldi. Köyümüzde bir telaş oluştu. İlk başlarda ne olduğunu pek anlayamadım. Daha sonra Ferdi Tayfur’ un klip filmi için bir annesi için bir yüz aradığını öğrendim. Köyümüzün muhtarı, beni yanına çağırdı ve ekibin bulunduğu yere gönderdi. Aradıkları anne rolü için benim uygun olduğumu belirtip, ‘Bulduk!’ dediler.” anlatımını yaptı.

“Şaşkınlıkla etrafıma baktım kaldım. Çay, kahve ikramlarının ardından Ferdi Tayfur, yanıma geldi ve ‘Rol için benim annem olacaksın!’ dedi. O an tabii ki utandım ve bu işi nasıl yaparım, diye düşündüm. Klip filmi çekilmeye başlayınca Ferdi Tayfur’un arkasından su dökmemi istediler. Sahneler çekildi ve film ekibi, köyden gitti. Bitti sandığım için derin bir nefes aldım. Ama üç – dört saat sonra geri geldiler. Bu kez yanlarında bir kız vardı. Bana namaz kılmamı ve ellerimi açıp dua etmemi söylediler. Kameralar çalışınca çok utandım ama dediklerini yaptım. Soğuk soğuk terledim. Çekimler bitince Ferdi Tayfur elimi öptü ve vedalaştık. Aradan on – on beş gün geçti, televizyonda kendimi Ferdi Tayfur ile birlikte görünce yine çok utandım ve heyecanlandım. Bizler böyle durumlara alışkın değiliz.” anlatımında bulunan Melek Sağlar, “O yılların anısını çok güzel hatırlıyorum. Ölmeden önce Ferdi Oğlum’u tekrar görebilmeyi çok isterdim. Hastalandığını duyduğumda, çok üzüldüm. Geçmiş olsun dileklerimi, yüzüne de söylemek isterdim. Umarım, ölmeden önce kendisini tekrar görebilmem nasip olur. O yıllarda Özlüce Köyümüz’ e gelen film ekibine de selam olsun!” dileklerinde bulundu. ( Mustafa Yıldırım)

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.