Fener Adası inşaatlarına tepki

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) üyeleri, Fener Adası'nda inşaat yapılmasına tepki gösterdi.Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin İçmeler Beldesi'nde bulunan Fener Adasında inşaat yapılmasına tepki göstererek,...

Fener Adası inşaatlarına tepki

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) üyeleri, Fener Adası'nda inşaat yapılmasına tepki gösterdi.

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin İçmeler Beldesi'nde bulunan Fener Adasında inşaat yapılmasına tepki göstererek, ''Burası yapılaşma yasak olan bir alan. Fakat burada inşaat çalışmasının sürdüğünü tespit ettik. Yetkililerin burada gerekli incelemeleri yaparak, olumsuz bir durum varsa müdahale etmelerini istiyoruz'' dedi.

İhale dosyasında ''Bilimsel çalışma yapmak'' amacıyla kiralama işleminin yapıldığının yazdığını savunan Kutengin, adada nasıl bir bilimsel çalışma yapılacağını merakla beklediklerini ve takipçisi olduklarını dile getirdi. Tespitleri ve ilgililerle yaptığı yazışmalar sonucu fenerin bugünkü durumunu görmek amacıyla adaya gitmeyi planladıklarını anlatan Kutengin, ''Doğal kayalıkların yontularak düzleştirildiği alanın son durumunu saptamak ve sonucu yetkililere bildirmeyi amaçlıyorduk. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle adaya çıkamadık. Haftaya yine aynı bölgeye bu kez dalgıç ekiplerimizi de yanımıza alarak gideceğiz ve deniz dibine atılan inşaat atıklarını görüntüleyeceğiz'' diye konuştu.

Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan yaklaşık 900 metrekare büyüklüğündeki ada ve burada bulunan deniz feneri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete aylık bin 500 TL karşılığında kiraya verildi. 1. derece doğal sit alanı olan Fener Adası Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucu geçen yıl bir firmaya 10 yıllığına kiraya verilmişti.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.