FATİ ile birlikte yürüyorlar

Muğla’da “Türkiye, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Fati İle Birlikte Yürüyor”  etkinliği düzenlendi.Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında düzenlenen...

FATİ ile birlikte yürüyorlar

Muğla’da “Türkiye, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Fati İle Birlikte Yürüyor”  etkinliği düzenlendi.

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında düzenlenen yürüyüşe çok sayıda engelli  vatandaş katıldı. Zihinsel ve bedensel engelli çocukların aileleri ve öğretmenleri ile birlikte katıldı.

Etkinliğe Sağlık Müdürü Cihan Tekin,  Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İŞ-KUR Müdürü İlyas Sarıyerli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri,   sivil toplum kuruluşları, engelli dernekleri ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları da katılımlarıyla destek verdiler.

Etkinliğe katılanlar, Kız Meslek Lisesinin önünden Sınırsızlık Meydanı’na kadar ellerinde taşıdıkları “Fatiyle Birlikte Yürüyoruz” pankartları ile yürüdüler.

Muğla Belediyesi bandosunun müzikleri eşliğinde yapılan ve Sınırsızlık Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrasında bir açıklama yapan Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Yelda Erol Gökcan, Engellilerle birlikte yaşama kültürü konusunda durum tespiti yapmak amacıyla GENAR Araştırma Şirketine bir kamuoyu araştırması yaptırıldığını anlatarak, “ 2.141 denek üzerinde yapılan bu araştırmada çok farklı sonuçlarla karşılaşıldı. Bu sonuçlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

Gökcan, Türkiye, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü  Artırmak İçin FATİ İle Yürüyor isimli yürüyüş etkinliği ile de ülke genelindeki faaliyetlerin başladığına işaret ederek,  “Ülke genelinde yapılan yürüyüşümüzde bizleri yalnız bırakmayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Beyazay Derneği Şubeleri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, engelli-engelsiz öğrenciler, STK’lar ve Eğitimcilere huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz.  Bundan sonraki faaliyetlerimiz “FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor” ve “FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor” başlıkları altında devam edeceğiz” diye konuştu.

Kampanya süresince Türkiye genelinde 576 konferans, 4.320 saat eğitim, 12 adet yarışma, tiyatro gösterileri, yaz kampları, materyal dağıtımı, çizgi film gösterimi, belgesel, sinema filmi  ve yurtdışı etkinlikleri gibi faaliyetler yapılacağını anlatan  Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Yelda Erol Gökcan ,”Kampanya kapsamında rol model olarak oluşturulan FATİ karakterimizin, engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak konusunda çok önemli bir rol oynayacağına inancımız tam” diye ifade etti.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.