Esnaftan kapatma tepkisi

Marmaris Kapalı Pazar Yerinin daha çok tekstil ve hediyelik eşya ürünlerinin satışının yapıldığı üst katının, 1 Kasım 2012 tarihi itibariyle kapatılacak olması pazar esnafının ve siyasilerin tepkisine neden oldu.Liberal...

Esnaftan kapatma tepkisi

Marmaris Kapalı Pazar Yerinin daha çok tekstil ve hediyelik eşya ürünlerinin satışının yapıldığı üst katının, 1 Kasım 2012 tarihi itibariyle kapatılacak olması pazar esnafının ve siyasilerin tepkisine neden oldu.

Liberal Demokrat Parti Muğla İl Başkanı Veli Göktepe pazarcı esnafıyla birlikte Pazar yerinde basın açıklaması yaptı. Göktepe alınan kararla bir çok esnafın mağdur duruma düşeceğini öne sürdü. Göktepe; "Marmaris pazar yerleri daha yeni yapılmışken ve bu pazarcılardan alınan ücretlere rağmen pazarcılarımızı mağdur edecek ve Marmaris Belediye Meclis'i kararlarını görmezden gelemezdik. Anayasal süreçte bölge idare mahkemelerine başvuracağız. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a çağrıda bulunuyorum. Pazarcılarımızı cadde cadde gezdirmekten vazgeçin ve bu pazarcılarımızın Marmaris turizminin bel kemiği olduğunu unutmayınız" dedi.

Göktepe, pazar yerindeki bazı bölümlerin kapatılmasının gerekçesiz bir uygulama olduğunu söyleyerek, "Bu pazar yerleri yapılırken ne amaçla ve diğer katları hangi amaçla yapıldı. Bu pazar yerlerinin kapatılma gerekçesi nedir ? Pazarcılarımızın mağduriyetini giderecek böyle donanımlı ve güvenli olan başka bir yer tahsis edilecek midir? Dünyanın her ülkesinden her sezon gelen turistler bu pazar yerlerinin benimsemişler ve kendi ülkeleri gibi görmüşlerdir. Hiç bir gerekçe gösterilmeden pazar yerlerini kapatılması kararı bir çok esnafımız mağdur duruma düşecektir. Marmaris ekonomisine zarar verecek bu uygulamanın geri çekilmesini istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.