Esnaflarda yasa sevinci

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkındaki hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı’nın Meclis’e gelmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.Perakende Ticaretin Düzenlenmesi...

Esnaflarda yasa sevinci

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkındaki hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı’nın Meclis’e gelmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı Taslağı TBMM gündemine gelirken, Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, bu gelişmeyi sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Akarken, “Yıllardır çıkarılmasını beklediğimiz yasa hakkında gerek Kurumsal anlamda gerekse Siyasi anlamda mücadele verdik. Kamuoyunda Marketler Yasası olarak bilinen ve bitme noktasına gelmiş ve seçimlerden seçime hatırlanan Muğla özelinde 50 bin, Türkiye genelinde ise sayıları 1.5 milyonu bulan esnaf ve sanatkarlarımıza can suyu niteliği taşıyan Perakende  Ticaretin düzenlenmesine dair yasanın kamuoyu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmiş olmasını  memnuniyetle takip etmekteyiz.

Bu güne kadar bir yasaya tabi olmayan ve başı boş bir şekilde vahşi kapitalizmin dayatma,yönlendirme ahbab çavuş ilişkileriyle sokak aralarına kadar inen market zincirleri ve AVM’lere artık bir norm getirilecek olması bizleri umutlandırmıştır.Bizim temennimiz Avrupa Birliği normları nasılsa bizde de öyle olması mahalle aralarına,sokak içlerine kadar inen ve benim esnafımın ekmeği elinden alan A.V.M sektörünün bu kanunsuz gidişine bir dur denmesidir.”dedi.

“Çarpık anlayışa dur denmeli”

Tasarının yasalaşması sonrası Türkiye’yi AVM’lerle dolduran çarpık anlayışın da dur deneceğini ifade eden Akarken; “Sokak aralarına kadar inen Süper marketler bizlerin ve meslek örgütümüzün çatı kuruluşu olan TESK’in bütün çabasına rağmen o kadar büyüdüler ki vahşi kapitalizmin doğası gereği artık bir birlerini boğuyorlar. Bugün görüldüğü üzere iktidarda bu işin böyle gitmeyeceğini gördü yeni bir yasa hazırlığı yapılıyor. Biz bu konudaki görüşlerimizi ve beklentilerimizi AK Parti Muğla Milletvekillerimiz Sayın Prof.Dr.Yüksel Özden ve Sayın Ali Boğa’ya defalarca anlattık. Ancak şu anda bu çabalarımızım karşılık bulduğunu görmek bizi mutlu ve umutlu etti. Demek ki her şeyin bir zamanı varmış inşallah yeni yıla kadar bu işi çözmüş olacağız.”diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.