Eskiler Eski Bodrum’u anlattı

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları “Anılarla Bodrum Sohbetleri” Çalışma Grubu, her ayın son Çarşamba günü gerçekleştirdikleri sohbet toplantılarının 14’üncüsünü bu ay Mumcular Beldesi’nde gerçekleştirdi.Mumcular...

Eskiler Eski Bodrum’u anlattı

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları “Anılarla Bodrum Sohbetleri” Çalışma Grubu, her ayın son Çarşamba günü gerçekleştirdikleri sohbet toplantılarının 14’üncüsünü bu ay Mumcular Beldesi’nde gerçekleştirdi.

Mumcular Düğün Salonu’nda düzenlenen sohbet toplantısına, yaşamını Mumcular’da geçiren 70 yaş üzeri, değişik alanlarda çalışmış 15 kişi katıldı. Sözlü Tarih Çalışmaları Sorumlusu Nuran Yüksel, yapılan tüm çalışmaların en kısa zamanda oluşturulacak Kent Müzesi’nde tarihe not düşmek üzere arşivleneceğini belirtti.

Bodrum’un yaşayan belleğini kayıt altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirten Nuran Yüksel, desteklerinden ötürü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a da teşekkür ederek şunları söyledi; “Mumcular’da büyüklerin anılarıyla geçmişe yapılan yolculukta duygulu anlar yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a çalışmalara verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca ev sahipliği nedeniylede Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın’a teşekkür ediyoruz”

“Toplantıda konuşan katılımcılara teşekkür belgelerini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına eşi Hülya Kocadon, ayrı ayrı teşekkür ederek verdi.

Bodrum Hakimi ve birçok Bodrum türküsünün bestekarı Çelik Dayı lakaplı Mustafa Bacaksız, Kerimoğlu’nun torunu Muhammet Kocaman,kendisine“Alaylı makine mühendisi” diyen Çinli Yusuf lakaplı Yusuf Akgül,sabunculuk ve değirmencilik yapan Orhan Tan,tütün acısının nasıl bir acı olduğunu,kadınlarının tütün tarlalarında çocuklarını doğurduğunu gözyaşlarıyla anlatan Süleyman Çakır, halıların dilini ve kınalı elleriyle nasıl dokuduklarını anlatan Zahide Avcı, aslen Erzincanlı olan ancak kendini artık Karaovalı gören eczacı Mehmet Salih Altındaş, tütün tarlası ve eğitimle ilgili anılarıyla tarihe not düştüler.

Mumcuların imparatoru olarak anılan Korelioğlu Cengiz Kartal, Mumcular’da herkesin düğünlerinde müzik yaptığını, 70 yıl önce dedelerinin kendisinden istedikleri şarkıları bugün torunları için söylediğini ifade ederek cümbüşüyle “Bir gül gibi kıvraksın, bir gül gibi şakraksın” türküsünü söyleyerek izleyenleri Karaova yöresi türküleriyle coşturdu.

Sözlü Tarih Çalışmaları Grup Sorumlusu Nuran Yüksel,Şubat ayı toplantısının Gündoğan’da yapılacağını belirterek, “Bu doyumsuz sohbetlere tüm Bodrumlular davetli.” dedi.

Ayrıca Bodrum ile ilgili ellerinde bilgi, belge bulunanların, Bodrum Belediyesi’nde çalışmalarını sürdüren çalışma gurubuna iletmelerini, böylelikle Bodrum’u Bodrum yapan değerleri gelecek nesillere aktarma çalışmalarına destek vermelerini istedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.