Eski Vekil Uzunhasan, Aramızdan Ayrıldı

Demokratik Sol Parti 1995 ila 1999 yılları arasında 20. ve 21. Dönem Milletvekili olarak görev yapan Yüksek İnşaat Mühendisi Fikret Uzunhasan, kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde...

Eski Vekil Uzunhasan, Aramızdan Ayrıldı

Demokratik Sol Parti 1995 ila 1999 yılları arasında 20. ve 21. Dönem Milletvekili olarak görev yapan Yüksek İnşaat Mühendisi Fikret Uzunhasan, kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Tülay SÜKÜN

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Temsilcisi olarak da görev yapan Eski Vekil Uzunhasan, bir haftadır hastanede bulunuyordu. Hastaneye kaldırıldığında duran kalbi yeniden çalıştırılıp hayata döndürülen ve son dört gündür de yoğun bakımda kısmen iyiye giden Fikret Uzunhasan, 28 Temmuz Salı Sabahı hayata gözlerini yumdu.

Emekli DSP Milletvekili Fikret Uzunhasan, 1945 Trabzon Sürmene doğumluydu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Eski Vekil Uzunhasan Bayındırlık Bakanlığı’nda Yapı İşleri Statik Büro Mühendisi, serbest inşaat mühendisi ve müteahhiti olarak da çalışma hayatını sürdürmüştü.

Tevfik Uzunhasan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptığı yıllarda, Eski Muğla Milletvekilleri, Nazif Topaloğlu, Tunay Dikmen, Metin Ergun, Hasan Özyer ve İbrahim Yazı ile Muğla’yı temsil etmişti. Meclis Futbol Takımı’nın da kalecisi olarak aktif spor hayatı olan Merhum Vekil Uzunhasan, Demokratik Sol Parti’den istifa eden isimler arasındaydı. Yılın belli aylarını Ula Akyaka’daki evinde geçiren Merhum Vekil Uzunhasan, son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ula Büyükşehir ve Ula Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapıyordu.

Merhum Emekli Muğla Milletvekili Fikret Uzunhasan, evli ve iki çocuk babasıydı.

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.