Eski Belediye Başkanlarından Cahit Ünal vefat etti.

1973-1977 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cahit Ünal vefat etti. Tuzla Mahallesindeki evinden alınan Ünal’ın naşı, Yeni Camindeki cenaze namazının ardından Taşyaka Şehir Mezarlığı’na defnedildi....

Eski Belediye Başkanlarından Cahit Ünal vefat etti.

1973-1977 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cahit Ünal vefat etti. Tuzla Mahallesindeki evinden alınan Ünal’ın naşı, Yeni Camindeki cenaze namazının ardından Taşyaka Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ünal’ın evine giderek ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

1973 yılındaki yerel seçimlerde Adalet Partisinden aday olan Cahit Ünal, Fethiye Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti. 4 yıl Fethiye’de Belediye Başkanlığını yürüten Cahit Ünal 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Rahmetli Hüseyin Ünal’ın oğlu, Melek Ünal’ın eşi Cahit Ünal gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Fethiye Yeni Cami’nde yoğun bir katılım ile kılınan cenaze namazının ardından Merhum Ünal’ın naşı, Taşyaka Şehir Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

Saatcı, “Cahit amca hayattaki görevini tamamladı”

Eski Belediye Başkanlarından Cahit Ünal ile arasında geçen bir anısını anlatan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Ben Cahit ağabeyi Belediye Başkanlığı görevi yaptığından bu yana tanıyorum. Allah var! Aydın bir insandı. Sözünü esirgemeyen bir insandı. Okuyan araştıran bir insandı. Özellikle Belediye Başkanlığı döneminden sonra Türkiye’nin geçirdiği 80 ihtilaline ben Fethiye’de onun kadar muhalefet eden başka bir insan görmedim. Toplumsal değerlerin oynanmasına ilişkin hassasiyeti çok fazlaydı. Hiçbir zaman sözünü esirgemezdi. “Nasıl yaşarsan öyle ölürsün” diye bir hadis var. Şuan ki cenaze Cahit Amca’nın nasıl yaşadığının göstergesi… Belediye Başkanı olarak da, benim bildiğim bizim yıkıp, yenisini yapmış olduğumuz Belediye çarşısını yapmıştı. Her şeyden önce halkın belediye başkanıydı. Ne zaman kapısını çalsak bizi geri çevirmezdi. Biz üniversite yıllarındayken, dergi dağıtırdık. Elimizde kalan dergileri Cahit ağabeye getirirdik. Onları bizden alırdı. Cahit amca bana göre hayat denilen yolculukta görevini tamamlayarak gidenlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Cahit Ünal Kimdir?

1973- 1977 Yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cahit Ünal, 01 Ocak 1934 yılında Üzümlü Kasabasında doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Naciye’dir. Dört kardeşten ikincisi olan Cahit Ünal, İlk ve Orta Okulu Fethiye’de okudu. Lise öğrenimini, İzmir Ticaret Lisesinde, Yüksek Öğrenimini ise, İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. Vatani görevini, 1957 senesinde Kore’de Yedek Subay olarak yaptı. Ancak ateşkes ilan edildiğinden, savaşa katılmadı.

1973 Seçimlerinde Adalet Partisinden aday olan Cahit Ünal, Muzaffer Dontlu ile yarıştı. Yaklaşık 6 bin nüfuslu Fethiye’de çekişmeli bir yarıştan sonra seçimi kazanarak Fethiye Belediye Başkanı seçildi.  Alçak gönüllü ve cana yakın oluşu nedeniyle Fethiyeliler tarafından “Cahit Amca” olarak adlandırılan Cahit Ünal, 1965 yılında evlendi. İki erkek, iki kız çocuk olmak üzere dört çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.