Eşek Sabunu revaçta

Bodrum’da turistlere kiralanan eşeklerden elde edilen ekonomik değerinin belirlenmesinin ardından şimdi de Eşek Sabunu üretimine başlandı. Eşek Sabunu da tıpkı sütü gibi oldukça büyük bir ilgi görmeye başladı.Muğla'nın...

Eşek Sabunu revaçta

Bodrum’da turistlere kiralanan eşeklerden elde edilen ekonomik değerinin belirlenmesinin ardından şimdi de Eşek Sabunu üretimine başlandı. Eşek Sabunu da tıpkı sütü gibi oldukça büyük bir ilgi görmeye başladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde eşek safari ile başlayan ve ardından sütünü sağarak şifa niyetine dağıtan Musa Karaçam, şimdi de eşek sabunu üretimine başladı.

Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan eşek neslinin devamını da sağlayan Karaçam, yaz sezonunda Bodrum’a gitmek yerine Yatağan Bozarmut beldesindeki evinde sabahları sağdığı eşek sütü, astım, bronşit, siroz, kemik erimesi, sedef hastaları tarafından tüketiliyor.

Sabun imalatını yapan Şükran Karaçam, “Sabunun hammaddesi iki asiti geçmeyecek zeytinyağı ve eşek sütü. Eşek sütü her şeye faydalı olduğu için alerji, pişik, sivilce, cildi tazeliyor, saç dökülmesi ve kaşıntıya iyi geliyor. Sabun yapımı için kursa gittim. Bir ay önce üretimine başladık ve şu anda satışlar gayet iyi. Eşek sabunu daha yeni yeni tanındığı için ilk etapta İstanbul ve Bodrum’a gönderiyoruz. Bize gelen talepleri şimdilik karşılıyoruz“ dedi.

Eşeklerin sahibi Musa Karaçam, eşek sütü ve eşek sabunu satışları ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Satış ile bir sıkıntımız yok, biz sadece hastalara faydalı olmaya çalışıyoruz. Eşek sütünün şu anda yasal hiçbir yazılı statüsü yok. Bunun İl tarım müdürlükleri tarafından ve Sağlık Bakanlığı tarafından gündeme getirilmesini istiyoruz. Eşek sütünün faydalı olduğunu herkes söylüyor ve içiyor. Bodrum’da eşek safari yaparken eşek sütü iyi geliyormuş diyerek işe başladık ve devam ediyoruz. Astım, bronşit, Akciğer ve karaciğer kanseri hastaları geliyor. Eşek sütü satışı yaparken, bize sabun imal etmemiz yönünde talepler geldi. Çünkü süt sağıldıktan sonra sütün köpüğünü yüzüne süren kadınlar, sabununun da olabileceğini söyledi. Biz de bunun üzerine sabun üretmeye başladık. İlk önce cüzi miktarda ürettiğimiz sabun satıldı. Ardından seri üretime geçmek için eşim kurs aldı ve şu anda yeni başladığımız eşek sabunu da büyük ilgi gördü” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.