Ergenli’den açıklama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Muğla İl Başkanı Halil Ergenli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulması sırasında meydana gelen tartışmalarda derneğinin...

Ergenli’den açıklama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Muğla İl Başkanı Halil Ergenli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulması sırasında meydana gelen tartışmalarda derneğinin adının geçmesi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Çelenk sunma töreninde yaşanan gerginlikte dernek temsilcilerinin bulunmadığının altını çizen ve TEMAD çelenginin valilik makamından alınan izin doğrultusunda sunulduğunu bildiren TEMAD Muğla İl Başkanı Halil Ergenli; “Derneğimiz tarafından çelenk koyma başvurusu Valilik makamına resmen yapılmış ve izin alınarak resmi törenin bitimine müteakip dernek üyelerimizle birlikte çelengimiz Atatürk Anıtına sunulmuştur.

Çelenk sunmamız esnasında herhangi bir engelleme ile karşılaşılmamış, anıt önünde bulunanlar tarafından grubumuz alkışlanmış ve yine aynı grup tarafından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atılmıştır.Yönetim kurulumuz ve üyelerimiz tarafından herhangi bir slogan atılmamış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda, emekli astsubay sıfatımıza yakışır bir seremoni ile çelengimiz sulunmuştur” dedi.

“Çelengimizi yerde bulduk”

Çelengin anıtta durma süresi sona erdiğinde çelenklerini almak için gittiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Ergenli, “ Saat 16.00’de çelengimizi almak için gittiğimizde çelengimizi diğer çelenklerle birlikte Turizm ve Otelcilik Okulu önündeki çimlerin üzerine yatırılmış vaziyette olduğunu gördük. Cumhuriyet Meydanındaki görevli polis ekibine ve telefonla Zabıta ekibine bu durum sorulmuş ancak bilgileri olmadığı yanıtı alınmıştır.Valilik makamından izin alınarak gerçekleştirdiğimiz çelenk sunma faaliyetimizin gerçekleri yansıtmayan şekilde haber olarak yansıtılması, Ata’mıza saygımızın ve cumhuriyet değerlerine bağlılığımızın bir göstergesi olarak sunduğumuz çelengin, bilgimiz dışında yerinden alınarak bir kenara konulması şahsımı ve üyelerimizi üzmüştür.

Ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın korunması uğruna yıllarca canı ve kanının vererek görev yapmış olan astsubaylar olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz”diye konuştu.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.