Erdoğan, infaz memurlarının sorunlarını meclise taşıdı

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, ceza infaz memurlarının sorunlarını meclise taşırken, bu sorunların giderilmesi yönünde Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis’e soru önergesi verdi.“Bugün...

Erdoğan, infaz memurlarının sorunlarını meclise taşıdı

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, ceza infaz memurlarının sorunlarını meclise taşırken, bu sorunların giderilmesi yönünde Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis’e soru önergesi verdi.

“Bugün 40 bini bulan çalışan sayısıyla büyük bir mesleki camiayı bünyesinde barındıran Türk Ceza İnfaz Kurumları, çok önemli toplumsal bir görevi yürütmektedir. Ancak ceza infaz kurumu çalışanları maalesef hak ettiği birçok mali ve sosyal haktan mahrum durumdadır. Zaten zor şartlar altında çalışan, çalışma alanlarının fiziki ve psikolojik ortamlarından olumsuz etkilenen ceza infaz kurumu çalışanları bir de yetersiz mali ve sosyal haklarından dolayı sıkıntı çekmektedirler. Ayrıca Emniyet Hizmetleri Sınıfında dahil olması gerekirken genel idari hizmetler sınıfında çalıştırılan personelin yaşadığı çelişki gerek iş yaşamına gerekse günlük yaşamına olumsuz olarak yansımaktadır. Ceza İnfaz Kurumlarında yürütülen hizmet ile ilgili görev tanımları incelenirse, yapılan iş ve işlemlerin büyük bölümünün güvenlik ve asayiş ile ilgili olduğu da göz önünde bulundurulacak olursa bu çalışanların Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfında yer alması gerektiği ortaya çıkmaktadır. “ diyen Erdoğan, Bakan Ergin’den şu sorulara cevap istedi:

-Türk Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan personelin mali ve sosyal haklarının geliştirilmesi için bakanlığınızın bilgisi dâhilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır?

-Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarının, çalışma şartlarının düzeltilmesi için bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalıma varsa hangi aşamadadır.

-Ceza İnfaz Kurumları personellerinin Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfında yer alması için Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma var ise hangi aşamadadır?

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.