Engellilerin askerlik sevinci

Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’nda bir gün temsili askerlik yapan 36 engelliye terhis belgeleri törenle verildi.Ortaca Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 'nin 9, Başaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 21...

Engellilerin askerlik sevinci

Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’nda bir gün temsili askerlik yapan 36 engelliye terhis belgeleri törenle verildi.

Ortaca Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 'nin 9, Başaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 21 ve 6 işitme engeli öğrenci, törenle bir günlük askerliklerini yapmaları için Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'na uğurlandı. Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 'ndeki uğurlama törenine, Eğitim Merkezi Müdürü Eylem Tan, Sahipleri Mehmet, Selçuk Tan, Öğretmenler, Öğrenciler ve velileri katıldı.

Ortaca Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Eylem Tan, farklı bir güzellik yaşadıklarını belirterek, "Evlatlarımızla gurur duyuyoruz.. Çocuklarımız bir günlüğüne de olsa asker olacaklar. Mehmetçiklerim bu onuru başta aileleri olmak üzere hepimize tattıracaklar. Tüm Mehmetçiklerime hayırlı tezkereler diliyorum" dedi.

Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’nda bir günlük askerliklerini tamamlayan engelliler için yapılan tören ise, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra engelli askerlerin yemin töreni yapıldı.

Törenin bitiminde ise; Hava Meydan Komutan Vekili Hav. İsth. Yb. Murat Selçuklu ve diğer personel tarafından askerliklerini tamamlayan engelli askerlere askerlik terhis belgeleri verildi. Başaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinden Sema Şahin ve Hatice Bacak tarafından Hava Meydan Komutanı Vekili Hav. İsth. Yb. Murat Selçuklu’yu Türk Bayraklı çiçek; Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Eylem Tan tarafından Komutana Teşekkür plaketi verip, engelli askerler çalınan müzik eşliğinde eğlendiler. Böylece engeli askerlerin eğitimi tamamlanmış oldu.

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.