Engelliden çalan hırsızı mahalleli yakaladı

Pazar günü yapılan yerel seçimler sırasında engelli bir vatandaşın çantası çalan hırsız mahalleli tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildi.Yerel seçimler için oy kullanmak için Fethiye’ye gelen bedensel engelli...

Engelliden çalan hırsızı mahalleli yakaladı

Pazar günü yapılan yerel seçimler sırasında engelli bir vatandaşın çantası çalan hırsız mahalleli tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildi.

Yerel seçimler için oy kullanmak için Fethiye’ye gelen bedensel engelli vatandaşın oturduğu masa üzerindeki çantasını alıp kaçan genci mahalle sakinleri yakalayıp polise teslim etti.

Fethiye’nin Çalış plajında yaz mevsiminde portakal suyu satan Yahya Yüksel Kartal (41) Bursa’dan Fethiye’ye Pazar günü oy kullanmak için geldi. Oyunu kullandıktan bir gün sonra Bursa'ya dönüş hazırlığı yapan yüzde 60 engelli Yahya Yüksel Kartal, Patlangıç Mahallesi İnönü Bulvarı Zincirlikavak Mevkisinde şehirler arası otobüsü beklerken üzerinde kırmızı mont bulunan bir genç aniden masa üzerindeki çantasını alarak kaçtı. İçinde kimlik, kredi kartı ve az miktarda parası bulunan çantanın çalındığını fark eden mahalle sakinleri şüphelinin peşine düşerek kısa sürede yakalayıp polise teslim etti.

Bedensel engelli Yahya Yüksel Kartal “9 yıldır Çalış plajında turizm sezonlarında meyve suyu satarak hayat mücadelesi veriyorum. Yüzde 60 engelliyim. Yaşadığım Bursa’dan Pazar günü yapılan seçimlerde oy kullanmak için geldim. Bu günde önce Antalya’ya oradan Bursa’ya gitmek için Patlangıç mahallesinde bir fırının önünde otobüs bekliyordum. El çantamı masanın üzerine koydum. Gazete okuyordum. Bir anda bir el masa üzerindeki çantayı alıp kaçtı. Üzerinde kırmızı mont vardı. Benim bağırmam üzerine çevredeki vatandaşlar peşine düştü. Polise haber verdik. 1 dakika içinde ekipler geldi. Çantamı alıp kaçan gencide peşine takılanlar yakalamış. Polise teslim ettiler. Şikayetçi oldum. Çünkü ben bu yaşta hayat mücadelesi verirken sapasağlam bir genç neden hırsızlık yada kapkaç yaparak mücadele veriyor. Çantamda az miktarda para ile birlikte kimlik kartlarım bulunuyordu” dedi.

Yakalanan M.E.B (19) Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri tarafından doktor raporu için hastaneye götürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.