Engelli aileleri İşaret Dili öğrendi

Muğla Engelliler Derneği tarafından dernek yönetimi ve üyelerine yönelik düzenlenen “İşaret Dili Kursu” sertifikaları Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından verildi.Muğla Engelliler Derneği tarafından ilk defa dernek...

Engelli aileleri İşaret Dili öğrendi

Muğla Engelliler Derneği tarafından dernek yönetimi ve üyelerine yönelik düzenlenen “İşaret Dili Kursu” sertifikaları Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından verildi.

Muğla Engelliler Derneği tarafından ilk defa dernek yönetimi ve dernek üyelerine yönelik ‘İşaret Dili Kursu’ düzenlendi. Kursta başarılı olan 13 dernek üyesinin sertifikaları Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından verildi.

Engelliler Derneği’nin Kışla Parkındaki dernek binasında gerçekleştirilen törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Kariptaş, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve dernek yönetimi ile üyeleri katıldı.

13 engelli ailesinin katıldığı ‘İşaret Dili Kursu’nun açılışında konuşan Dernek Başkanı Emine Çakıroğlu, “Derneğimize başvuran işitme engelli vatandaşlarımız ile iletişim kurmak için kurs açtık. Kursumuz esnasında kursa katılan arkadaşlarımızın hiç birisi de devamsızlık yapmadı. Yaklaşık 120 saat (2,5 ay) süren kursumuzda bizlere büyük katkı veren öğretmenimiz Ahmet Korkmaz’a teşekkür ediyorum. Bizlerin işaret dilini bilmemiz yetmiyor. Karşımızdaki işitme engellilerin de bu dili bilmesi gerekiyor. Bizler gözlerimiz ile duyuyor, ellerimiz ile konuşuyoruz” dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer sertifika töreninde engelli aileleri ve engelliler ile yakından ilgilenirken, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikaları törene katılan protokol tarafından verildi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.