Engelleri aştılar

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Muğla’nın basketbolda 3. Lig temsilcisi Muğla Ormanspor ile Engelli Basketbol Takımı dostluk maçı yaptı. Muğla Ormanspor oyuncuları maç öncesi engelli sporculara takımlarının...

Engelleri aştılar

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Muğla’nın basketbolda 3. Lig temsilcisi Muğla Ormanspor ile Engelli Basketbol Takımı dostluk maçı yaptı. Muğla Ormanspor oyuncuları maç öncesi engelli sporculara takımlarının tişört ve şapkalarından hediye etti.

Muğla Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen maçın hava atışını, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu yaptı. Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaptığı açıklamada, Muğla'nın özel sporcularından oluşan basketbol takımının kendi kategorilerinde birçok başarısı olduğunu söyledi. Hacıcaferoğlu, "İlimizde engellilere yönelik okçuluk, atletizm, masa tenisi, satranç, basketbol ve voleybol gibi branşlarımız var. Bu spor branşları ile engellilerimizi evde oturmaları yerine, spor yaptırarak topluma kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Hacıcaferoğlu, oynanan basketbol dostluk maçının skordan çok engelli vatandaşların toplum içinde kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir ortam yaratmak adına düzenlendiğini anlattı.Karşılaşmada, skor tutulmazken, engelli sporcuların yaptıkları hareketler izleyenlerden alkış aldı. Maç sonrası gösteri maçına katılan sporculara Madalyalarını Ormanspor Yöneticisi Vedat Diker taktı.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.