Engeller siyasete engel değil

Marmaris’te konuşan Kamu-Der Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, yerel seçimlerde engellilere seçilme fırsatı verilmesi gerektiğini belirterek, “ Engelli olmak siyaset yapmaya engel değildir” dedi.Kamuda Çalışan Engelliler...

Engeller siyasete engel değil

Marmaris’te konuşan Kamu-Der Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, yerel seçimlerde engellilere seçilme fırsatı verilmesi gerektiğini belirterek, “ Engelli olmak siyaset yapmaya engel değildir” dedi.

Kamuda Çalışan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kamu-Ender) Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Türkiye'de 8,5 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, "Ülkemizdeki siyasi tabloya baktığımızda engellilerin siyasette oransal olarak azınlıkta olduğunu açıkça görüyoruz" dedi.

Kamu-Ender Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Marmaris’te düzenlediği basın toplantısında engellilerin 2014 yerel seçimlerinde temsil ve seçilme fırsatı verilmesi gerektiğini söyledi. Hasar, yerel belediye meclislerinde engelsiz bir meclis koltuğu görmek istediğini ifade etti.

Hasar, engellilerin siyasette oransal olarak azınlıkta olduğunu belirterek, "Engelli nüfusunun yüzde yüzde 12.29'larda olduğu ülkemizde, Engellilerin temsil oranının bu kadar düşük olması önemli bir eksikliktir" dedi.

“Temsil hakkı istiyoruz”

Hasar, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin engelli adaylara listelerinde seçilebilecekleri sıralamalarda yer verilmesi için çalışma başlattığını belirtti. Hasar, " Öncelikle Engellileri temsilen seçilecek Engelli arkadaşlarımız belirli bir eğitimde olmalı, belirli bir konumdan emekli olmalıdır. Bunun sebebi hem okul hem de iş hayatında yaşadığı tecrübeler gördüğü aksaklıklardır. Engelli sorunlarıyla ilgili emek harcamış çaba göstermiş bu şekilde sosyal medya paylaşım ortamından ya da basından ismini duyurmuş olmalıdır. Kısacası engelli konusunda bilgi birikimine sahip engelli mevzuatlarını çok iyi bilen, aktif, girişken cesur olmalı. Engelli bireylerin haklarını yerel belediye meclislerinde hiç çekinmeden tırsmadan Engellinin gerçek sesi olabilecek Üretken Engelli bireylere siyasi partiler fırsat vermelidirler" diye konuştu.

"Engelliler meclislerde olmalı”

Kamu-Ender Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler engelliyiz ancak herkes potansiyel engelli adayıdır. Bedenen engelli olmak siyaset yapmaya ve seçilmeye engel değildir. Siyasi konjonktürlerde konu mankeni olmak istemiyoruz. Engelli sorunlarını engelli kişiler anlayabilir. Yerel Belediye meclislerinde engellilerin temsil edilme hakkı en doğal haklarıdır ve engellilere belediye meclislerinde temsil hakkı verilmelidir. İnsanların bedenen engelli olmaları siyaset yapmaya ve seçilmeye engel değildir. Engelli olmayan yöneticiler engelli sorunlarını çözemez engelli sorunlarını sadece engelli yaşamın zorluklarını yaşayan çile çeken her türlü engellerle karşılaşan engelli bireyler anlar ve çözerler. Engelli olmayan kişilerin bizi anlamaya çalışsa da tam manasıyla anlaması mümkün olamaz diye düşünüyorum. Engelli olan bizlerin siyasi olarak kendimizi, kendi sorunlarımızı daha iyi anlatabilmek adına siyasette olması gerekmektedir. Belediye meclislerinde listelerinde engelli adaylara yer vermeyen siyasi partileri basından takip edeceğiz listelerinde engelli adayları yok sayan görmezden gelen siyasi partilerde düşünce özürlü siyasi parti olarak lanse edeceğimizi belirteceğiz"

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.