Enerji Yatırımları için acele kamulaştırma

Bakanlar Kurulu, Muğla’daki Rüzgar Enerjisi Santrali’nin de bulunduğu birçok ilde yapılacak hidroelektrik ve rüzgar enerji santralleri, enerji iletim hattı projeleri ve sulama inşaatları için acele kamulaştırma yapılmasını...

Enerji Yatırımları için acele kamulaştırma
Bakanlar Kurulu

, Muğla’daki Rüzgar Enerjisi Santrali’nin de bulunduğu birçok ilde yapılacak hidroelektrik ve rüzgar enerji santralleri, enerji iletim hattı projeleri ve sulama inşaatları için acele kamulaştırma yapılmasını kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Bolu'nun, Göynük ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların "İR:5359" ruhsat numaralı kömür sahasında yürütülecek dekapaj ve kömür üretim faaliyetleri kapsamında, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Maliye Bakanlığıİzmir'de tesis edilecek Fuatres Rüzgar Enerjisi Santrali,Giresun'da tesis edilecek Çay Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ile Koçlu Hidroelektrik Santrali, Iğdır'da tesis edilecek Bayra Hidroelektrik Santrali,Kırıkkale'de tesis edilecek Köprükale Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali,Muğla'da tesis edilecek Geriş Rüzgar Enerjisi Santrali, Muş'ta tesis edilecek Alparslan 2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapacak.

Acele kamulaştırma yapacak kurumlardan bir diğeri ise Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) olacak. TEİAŞ, 154 kV Aladağ Trafo Merkezi Projesi , 380 kV Kızıltepe-Viranşehir 380 Enerji İletim Hattı Projesi, 380 kV Cizre-Kızıltepe Enerji İletim Hattı Projesi, 380 kV Çorlu TM İrtibatları Projesi, 154 kV Alanbaşı Havza Trafo Merkezi Projesi, 154 kV Mersin 3 Trafo Merkezi Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapacak. TEİAŞ, 380 kV İzmir Havza TM İrtibat Hatları Projesi kapsamında tesis edilecek 380 kV (Soma-Aliağa 2) Brş.N-İzmir Havza TM Enerji İletim Hattı kapsamında bazı taşınmazları da kamulaştıracak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ise 2014 Yılı Yatırım Programında Yer Alan Çine Projesi kapsamında Koçarlı Bağarası Sulaması 1. kısım inşaatı işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazları acele kamulaştıracak.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.