Enerji verimliliği ele alındı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce düzenlenen Enerji Verimliliği ve Yapı Denetim Sistemi Uygulamaları konulu eğitim semineri Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli uzmanların sunumlarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk...

Enerji verimliliği ele alındı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce düzenlenen Enerji Verimliliği ve Yapı Denetim Sistemi Uygulamaları konulu eğitim semineri Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli uzmanların sunumlarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, “Ülkemizde oluşabilecek afet ve can güvenliğinin önlenmesi amacıyla 4708 Sayılı Yapı Denetimi Kanunu ile 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren 81 ili kapsayacak şekilde uygulanmaya geçilmiştir. Bu kanunun başlıca amaçları arasında, çağdaş standartlarda yapı üretimini sağlamak, yapı üretiminde oluşabilecek kusur ve ihmalleri kaldırmayı sayabiliriz” dedi.

Binalarda enerji kimlik belgesi düzenleme uygulamasının başlatıldığın belirten Uğur, “Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği kapsamında 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle yapı ruhsatı alan binalarda yapıya ait enerji kimlik belgesi düzenlenmesi uygulanmasına başlandı. Bu sayede binaların enerji tüketimleri ve karbon salımlarının belirlenmesi amaçlanmış, enerji tüketimlerinin ve zararlı salımların azaltılmasına yönelik tedbirlerin alınmasına imkân sağlanmıştır” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.