En İyi Zeytinyağına ödül

Milas’ta zeytin üreticisini kaliteli zeytinyağı üretimine teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada ilk üç dereceye giren üreticiler ödüllendirildi. Yarışmanın jüri üyeliğini Milas’taki kooperatif müdürleri ve...

En İyi Zeytinyağına ödül

Milas’ta zeytin üreticisini kaliteli zeytinyağı üretimine teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada ilk üç dereceye giren üreticiler ödüllendirildi. Yarışmanın jüri üyeliğini Milas’taki kooperatif müdürleri ve aynı zamanda zeytinyağı eksperleri yaparken, yarışmaya 15 üretici katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, yarışma ile zeytincilik faaliyetinde iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırıp hasatla sıkım arasındaki süreyi kısaltıp kaliteli zeytinyağı üretiminin teşvik edilmesinin amaçlandığını belirterek, “15 yarışmacının başvurusu, zeytinliklerinde ve zeytinyağını depolama yerlerinde gerçekleştirilen tespitler sonucu tarafımızdan kabul edildi. Yarışma kriterlerine uygunluğu tespit edilen bu 15 çiftçimizden numuneler alınarak Milas Tariş Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’ne ait laboratuvarda asitlik ve peroksit analizlerine tabi tutuldu. Analiz sonuçlarına göre Türk Gıda Kodeksi zeytinyağı ve pirina yağı tebliğinde belirtilen naturel sızma ve naturel birinci zeytinyağı asitlik ve peroksit değerleri göz önüne alınarak bu kriterlere uygunluğu tespit edilen 15 numune, duyusal analiz için yarışmaya hak kazanmıştır. Değerlendirme işlemi 6 kalemden oluşan puanlamaya göre yapıldı” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici’nin ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Milas’ta düzenlenen fuarın ve dolayısıyla zeytin ve zeytinyağı üretiminin önemine değindi.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonunda, Şenköy’den Durmuş Çalışkan birinci, Mustafa Baş ikinci, Ekinambarı’dan Mehmet Yiğit üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere Cumhuriyet altını, yarım altın ve çeyrek altın ödülleri CHP Muğla milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldın ve Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici tarafından verildi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.