En güzel marşı en güzel okumaya çalıştılar

1921 yılında Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve daha sonra Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal Marşımız Yatağanlı öğrencilerin yorumuyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘ İstiklal...

En güzel marşı en güzel okumaya çalıştılar

1921 yılında Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve daha sonra Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal Marşımız Yatağanlı öğrencilerin yorumuyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘ İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’ kapsamında seslendirildi.

724 şiirin katılımıyla 1921 yılında düzenlenen yarışma sonucu kabul edilen Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ve Osman Zeki Üngör’ün bestelediği İstiklal Marşımız Yatağanlı öğrencilerin yorumuyla seslendirildi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma’ yarışması kapsamında Milli Marşımızı seslendiren bazı öğrenciler duygulu anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamazlarken, yarışmanın seçici komisyonunu Yatağan’da görev yapan öğretmenler oluşturdu.

Lise ve ortaokul düzeyinde toplam 16 öğrencinin hünerlerini sergilediği yarışma hakkında bilgi aldığımız Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal; “İstiklal Marşımızın en güzel şekilde yankılanması için böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Yarışmamıza ortaokul düzeyinde 11, lise düzeyinde 5 öğrenci katıldı. 100 puan üzerinden değerlendirmelerde bulunan seçici komisyonumuz tonlama, diksiyon, sahne kullanımı, jest ve mimik gibi etkenlere dikkat ettiler. Yarışma sonunda kural usulü bir öğrencimiz birinci olsa da yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizin en iyi performanslarını gösterdiğini düşünüyorum ve bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca yarışma sonunda liseler arasında Yatağan Gazi Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Cüneyt Yeşildere birinci olurken, ortaokullar arasından birinciliği göğüsleyen isim ise Fatih Ortaokulu’ndan Uluç Yörük oldu.

Yarışma sonunda bütün öğrenciler sahneye çıkarılarak tebrik edildi ve milli miraslarımızın önemine vurgu yapıldı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.