En fazla vakıf geliri Güllük Limanı’ndan

Muğla Valisi Amir Çiçek’e ziyareti sırasında konuşan Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Muğla’da 527 adet vakfa ait taşınmaz olduğunu ve bunların içinde en fazla gelir getiren taşınmazın 8 milyon 500 bin TL ile...

En fazla vakıf geliri Güllük Limanı’ndan

Muğla Valisi Amir Çiçek’e ziyareti sırasında konuşan Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Muğla’da 527 adet vakfa ait taşınmaz olduğunu ve bunların içinde en fazla gelir getiren taşınmazın 8 milyon 500 bin TL ile Güllük Limanı olduğunu açıkladı.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran beraberindeki heyetle, Vakıflar Haftası nedeni ile Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Vakıflar Haftası dolayısıyla ziyarette bulunan heyet adına Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Vali Çiçek’e çiçek takdim etti.

Vakıfların toplumdaki yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağladığını vurgulayan Vali Çiçek: “Kültürümüzde varlığı çok eski olan vakıflar, yaptıkları hizmetlerle günümüzde de önemli bir yerdedir. Muğlalı hemşehrilerim adına Vakıf Haftanızı kutluyorum.” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran: “Muğla’da 53 adet cami, 1 tane hamam, 2 tane türbe, 1 tane medrese, 1 tane kütüphane olmak üzere toplam 58 adet eser yer alıyor. 24 adet cami, 1 adet türbe, 1 adet medrese ve 1 adet kütüphane olmak üzere 27 tane eser onarılmış, 17 adet eser projelendirilmiştir. 2003-2014 yılları arasında toplam 3 milyon 238 bin 259,56 TL harcama yapılmıştır. Muğla’da kişi başı aylık 60 TL’den 129 öğrenciye eğitim yardımı, kişi başı 496,57 TL’den 25 kişiye muhtaç maaşı, aylık 78 TL’den 125 aileye kuru gıda yardımı yapılmaktadır. 2015 yılında Şahidi Cami, Kurbanzade Cami ve kamulaştırması devam eden Şeyh Cami yanında bulunan Vakıf Hamamı için oluşturulan projelerin toplam tutarı olan 452 bin 226 TL ödenek olarak ayrılmıştır. Şu ana kadar 2 projemizin fiziki gerçekleşmesi %40 olup, Vakıf Hamamı projemize henüz başlanmamıştır. İlimizde 527 tane vakfa ait taşınmaz mevcuttur. En fazla vakıf geliri yıllık 8 milyon 500 bin ile Güllük Limanı’ndan elde edilmektedir. ” diye konuştu.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.