EN BÜYÜK GÜRÜN, EN KÜÇÜK DEMİR

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Muğla’da işbaşına gelen belediye başkanlarının yaşça en büyüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, en küçüğü ise en küçük ilçe Kavaklıdere’nin belediye...

EN BÜYÜK GÜRÜN, EN KÜÇÜK DEMİR

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Muğla’da işbaşına gelen belediye başkanlarının yaşça en büyüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, en küçüğü ise en küçük ilçe Kavaklıdere’nin belediye başkanı Mehmet Demir. Muğla’daki belediye başkanları ağırlıklı olarak genç başkanlardan oluşurken Dr. Osman Gürün 66, Mehmet Demir ise 40 yaşında.

Tıpkı ülke genelinde olduğu gibi Muğla’daki Mahalli İdareler Seçimleri de birbirinden çekişmeli yarışa sahne oldu. Muğla’daki en ilginç seçimler Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde gerçekleşti. Köyceğiz seçimlerinde başkanlık defalarca el değiştirirken son sayımlarda AK Parti’ye geçti. Dalaman’da da aynı Köyceğiz’de olduğu gibi başkanlık bir gecede durmadan el değiştirirken, peş peşe yapılan itirazlar doğrultusunda son sayımda başkanlık CHP’de kalmıştı.

Muğla’nın büyükşehir statüsüne alınmasından sonra ilçe sayısı yeni ilçeler Menteşe ve Seydikemer ile birlikte 13’e çıkmıştı. Seçim sonuçlarına göre Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçeyi CHP kazanırken, AK Parti 3, DP de 1 ilçe belediye başkanlığını kazanmıştı.

Genç bir profil oluştu

Yapılan seçimler sonucu Muğla’daki belediye başkanları ağırlıklı olarak genç bir profil oluştururken en yaşlı başkanın yaşı 66, en gencinin ise 40. Muğla’nın en yaşlı başkanı 66 yaşındaki Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olurken en genç belediye başkanı ise en küçük ilçe olan Kavaklıdere’nin belediye başkanı 40 yaşındaki Mehmet Demir. Seçilen başkanlardan 3 tanesinin 57, 2’sinin 59, geri kalanların ise farklı yaşlarda olduğu gözlendi.

Muğla’daki belediye başkanlarının yaşları şu şekilde sıralanıyor:

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün (66)-Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan (65)- Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık (62)-Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar (59)- Ortaca-Belediye Başkanı Hasan Karaçelik (59)-Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan (58) -Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı (57)- Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz (57)- Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan (57) -Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz (54)-Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon (51) -Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat (47) -Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş (42)-Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir (40)

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.