Emekli İngiliz Asker Fethiye’ye gömüldü

İngiliz ordusundan emekli David Kingsley Smith, vasiyeti üzerine Fethiye'de 2 yıl önce kaybettiği eşinin mezarının yanında toprağa verildi.Türkiye’ye 8 yıl önce eşi ile birlikte tatil için gelen İngiliz ordusundan emekli David...

Emekli İngiliz Asker Fethiye’ye gömüldü

İngiliz ordusundan emekli David Kingsley Smith, vasiyeti üzerine Fethiye'de 2 yıl önce kaybettiği eşinin mezarının yanında toprağa verildi.

Türkiye’ye 8 yıl önce eşi ile birlikte tatil için gelen İngiliz ordusundan emekli David Kingsley Smith yerleştiği, Fethiye’de bir ev satın alarak burada yaşarken 18 ay önce eşi Pauline Smith’i kaybetti. Eşini Fethiye’de Şehir Mezarlığı'ndaki yabancılara ait mezarlıkta toprağa veren Smith, geçtiğimiz gün Fethiye’de konakladığı bir otelde akciğer rahatsızlığı sonucu vefat etti. Türk dostlarına vasiyetinde 'Ölürsem beni Fethiye’deki eşimin bulunduğu mezarlıkta toprağa verin' diyenin Smith, eşinin bulunduğu Fethiye Çatalarık şehir mezarlığındaki yabancılara ait mezarlıkta yan yana toprağa verildi.

İngiliz ordusunda 25 yıl görev yaptığı öğrenilen, Birmingam Sarayında ordu orkestrasında da trompet çalan, Dad’s Army yani Baba Ordusunda müzik de icra eden İngiliz uyruklu David Kingsley Smith (69) oğlu Charles gelini Denise, erkek kardeşi Andrev Smith Fethiye’deki İngilizler ve Türk dostlarının katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi. Cenaze töreni yöneticiliğini Davit Groom’un yaptığı seremoni sırasında Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Din Görevlisi Osman Musluk’ta cenazeye katılanlardan helallik istedi. Osman Musluk konuşmasında “Türk Milleti olarak misafir perver bir milletiz. Gelenek ve göreneklerimizde misafir perverlik var. Hepimiz Adem ile Havva’nın çocuklarıyız. Müslüman ve Hıristiyanlar olarak tek tanrıya inanıyoruz. Hıristiyan ve Yahudi demeden en güzel şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Son defa David için helallik istiyorum. Allah rahmet eylesin” dedi.

Türkiye’yi kendi vatanı gibi gören çok sayıda Türk dost edinen fethiye’nin Çalış Plajı çevresinde yardım derneklerinin etkinliklerine de katılan David Kingsley Smith toprağa verildikten sonra oğlu ve diğer yakınları taziyeleri kabul ettiler. Türk ve İngiliz dostları mezarına çiçek yağdırdı.

Eşi ile kendisi Fethiye mezarlığında yan yana sıralandılar. Kardeşi Andrev Smith, “O Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyordu. 8 yıl önce tatile geldi. Ve buraya yerleşti. Eşini kaybedince yine burada toprağa verdi. Bizde vasiyetini yerine getirdik. Kendisi de burada toprağa verilmek istiyordu” dedi.

David Kingsley Smith’in özellikle rahatsızlığı sırasında yakından ilgilenen Türk arkadaşlarından Öznur Göktaş da, “O önce hanımını kaybetti. Son 4 aydır ona baktık. Hastalığı ile ilgilendik. İngiliz Kraliyet sarayı yanı Birmingam sarayında ordunun trompet görevlisi olarak yıllarca çalışmış biriydi. Fethiye’yi ve Türkleri çok seviyordu. Trompetini bana hediye etti. Resturant’ı mın bir köşesinde fotoğraflarının yanında devamlı sergileyeceğim. Türkiye’de eşinin yanında toprağa verilmek istedi. Biz kendisinin vasiyeti üzerine Fethiye’de toprağa verdik” diye konuştu.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.