Eğitimin Temsilcileri MUTSO’da Buluştu

MUTSO’nun eğitim, basın, kırtasiye ve bilişim sektörü temsilcilerinden oluşan 11’inci Meslek Komitesi, genişletilmiş grup toplantısında bir araya geldi.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde gerçekleştirilen Meslek...

Eğitimin Temsilcileri MUTSO’da Buluştu

MUTSO’nun eğitim, basın, kırtasiye ve bilişim sektörü temsilcilerinden oluşan 11’inci Meslek Komitesi, genişletilmiş grup toplantısında bir araya geldi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde gerçekleştirilen Meslek Komite Toplantıları sürüyor. Dün gerçekleşen 11’inci Meslek Komitesi toplantısında eğitim, basın, kırtasiye ve bilişim sektör yöneticileri bir araya gelerek, sektörün yaşadığı sıkıntılar ve merak edilen sorular hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Ömer Akan’ın Komite Başkanlığında gerçekleştirilen grup toplantısı MUTSO Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, aynı zamanda komiteden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil başta olmak üzere, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Datça, Yatağan, Ula ve Menteşe’de faaliyet gösteren işletmeleri temsilen sektör yöneticilerinden oluşan yaklaşık 70 kişi katıldı.

Ömer Akan’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Mustafa Ercan MUTSO’nun 130. yılı olması nedeniyle Odanın yaptığı çalışmaları ve gerçekleştirdiği faaliyetleri aktardı. Komiteye yoğun katılım için teşekkür eden Ercan, tüm çalışmalar için başarılar diledi.

Komite toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanı Fatih Akkoyun, katılımcılara, İŞKUR’un hayata geçirdiği İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi verdi. İşbaşı Eğitim Programı’nın iş arayanlara ve iş verenlere yönelik yararlarından bahseden Akkoyun, sektör temsilcisi işverenlere başvuru süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Gerekli açıklamaların ardından soru cevap ağırlıklı gelişen konuşma katılımcılara oldukça verimli katkılar sağladı.

Toplantıya katılan sektör temsilcilerinin, toplantı öncesinde bildirdikleri talep üzerine toplantıya davet edilen Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Hüseyin Ünsal, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının getirileri ve sonrasında gelişen durumlar ve süreçler hakkında detaylı bir bilgilendirme yaparak soruları cevaplandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan Muğla Ortak Sağlık ve İş Güvenliği yetkilisi Feyzullah Ören ve Başkent Akademi sahibi Cihan Şimşek, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin neden önemli olduğuna değinerek katılımcıları detaylı olarak bilgilendirdiler.

11’inci Meslek Komitesinin sektör sorunlarının ve çözüm odaklı fikirlerin görüşülmesinin ardından gerçekleştirilen yemek organizasyonu ile toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.