Eğitimin 3. Etabı Marmaris’te yapıldı

Marmaris  İlçesinde, İl ve İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile işbirliği içerisinde, ekmek...

Eğitimin 3. Etabı Marmaris’te yapıldı

Marmaris  İlçesinde, İl ve İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile işbirliği içerisinde, ekmek üreten işyerlerinde (fırınlar) üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan tüm personele "Temel Gıda Hijyen Eğitimi" verildi.

Eğitime,Muğla Gıda ve Yem Şube Müdürü Besim Doğan, Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Şükran Uysal ve Nermin Baykal, Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Şükrü Ayyıldız , Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Tarım’ ın  katılımı ile gerçekleştirildi.

Muğla Turizm Otelcilik Meslek Lisesi, Yiyecek  İçecek Hizmetleri Alan  Öğretmeni Ümran Çakıray tarafından Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Toplantı  salonunda, katılımcılara hijyen konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında verilen eğitimin ardından yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan katılımcılara, 5 yıl süre ile geçerli olacak  "Hijyen Eğitimi Belgesi" verileceği bildirildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ayyıldız,“Eğitimin başarılı ve verimli geçmesi, standart bir programa bağlanması, ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de uygulamada birlikteliğin sağlanması, protokol hükümlerine uyulması, eğitimin odalarla işbirliği içinde yapılması halinde de işin takip, kontrol ve disiplin içerisinde yürütülmesinden, Birliğimiz Başkanlığının sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.  Gıda Hijyen Eğitiminin, Merkez İlçe ve İlçelerimizde Birliğimiz Başkanlığına bağlı İlgili Meslek Kuruluşlarımız ile işbirliğinde düzenlenmesi hususunda Yönetim Kurulumuz karar almış olup; Temel Gıda Hijyeni eğitimleri Merkez İlçe olmak üzere tüm ilçelerimizde, gerçekleştirilecektir”dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.