Eğitime 113 milyon TL hayırsever katkısı

Türkiye’de Eğitime % 100 Destek Kampanyasında ilk sırada yer alan Muğla’da 92 ve 93’üncü okul protokolü imzalandı. 10 yıl önce başlayan kampanya çerçevesinde Muğla’da bugüne kadar 1060 derslik protokolü yapıldığı...

Eğitime 113 milyon TL hayırsever katkısı

Türkiye’de Eğitime % 100 Destek Kampanyasında ilk sırada yer alan Muğla’da 92 ve 93’üncü okul protokolü imzalandı. 10 yıl önce başlayan kampanya çerçevesinde Muğla’da bugüne kadar 1060 derslik protokolü yapıldığı açıklanırken, hayırseverlerin katkısının da 113 milyon 575 bin TL olduğu açıklandı.

Muğla’nın Ula ilçesinde 5 derslikli Gürsel-Seyfi Çerçi İlkokulu protokolünü oğlu Fatih Çerçi imzalarken, 12 derslikli Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi’nin protokolünü de Kemal Ercan imzaladı. Okul protokol törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Ula İlçe Milli eğitim Müdürü Rafet Zaifoğlu ve hayırseverler adına protokolü imzalayan Kemal Ercan ve Fatih Çerçi katıldı.

“Ula’yı eğitim üssü yapacağız”

Protokol töreninde konuşan Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Ula’nın geçmişinde eğitimde parlak dönem yaşadığını belirterek, “1980 sonrası ilkokul ve lise az olması nedeniyle ilçe gençleri okumak ilçe dışına gitmiş. Ula’da göreve başladıktan sonra Ula’yı eğitim üssü yapmak için yerel yönetimler ile kolları sıvadık. Bugün protokolü yapılacak olan okullarımız ile birlikte önemli mesafe almış olacağız” dedi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise hayırseverlerin devletin yüküne bizzat omuz verdiklerini belirterek, “Benim göreve başlamamın ilk ayında böylesine müstesna bir protokole imza atmam nedeniyle inşallah devamı gelecektir. Hayırsever vatandaşlarımız bir nevi devletimizin omzundaki yüke omuz veriyorlar” dedi.

Eğitime 113 milyon TL hayırsever katkısı

2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Eğitim toprakta tohum, buğdayda başak, hamurda maya gibidir" diyerek startını verdiği kampanya çerçevesinde Muğla’da 10 yıl içinde 94 protokol imzalandı. 1060 derslik, 2 kapalı spor salonu ve 3 lojman hayırseverler tarafından yapılırken, 1060 derslikten 871’i tamamlandı. 189 dersliğin inşaatı da devam ediyor. Hayırseverler tarafından eğitime % 100 destek kampanyası kapsamında bugüne kadar 113 milyon 575 bin TL katkı sağlandı.

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.