MARMARİS TURİZM MYO’DAN ULUSLARARASI ŞAMPİYONLUK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Marmaris’te düzenlenen 1. Uluslararası Gastronomi Şampiyonası ve Festivali’nde 2 gümüş madalya kazanırken üniversiteler arası takım yarışmasında şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

MARMARİS TURİZM MYO’DAN ULUSLARARASI ŞAMPİYONLUK

whatsapp-image-2026-11-05-at-11-01-53-1.jpeg

26-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda farklı ülkelerin mutfak kültürleri ve gastronomi profesyonelleri bir araya geldi. Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri, modern gastronomi tekniklerini yerel lezzetlerle buluşturdukları sunumlarıyla jüri üyelerinin beğenisini kazandı. Aşçılık Programı 2. sınıf öğrencileri Zilfigül Özkan, Mustafa Fidan, Esra Belge ve Zümra Sima Şahin, hazırladıkları özgün tabaklarla yarışmada başarı elde etti.

İki gümüş madalya kazandılar

Bireysel kategoride yarışan öğrenciler, “Balkabağı sosu yatağında bonfile” ve “Tarhana soslu bezelye püresi yatağında levrek” sunumlarıyla 2 gümüş madalya kazandı. Üniversiteler arası takım yarışmasında ise “Narenciye soslu somon” ile “Coleslaw yatağında pişi hamurunda tempura soslu karides” menüsünü hazırlayan ekip, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehra Türk, elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri ve akademik kadroyu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

whatsapp-image-2026-11-05-at-11-01-54-1.jpeg

Kaynak:MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.