Duyarsızlığı açlık grevi ile proteste edecekler

Marmaris ilçesinde yakınlarının yanına tatil için gelen Bayram Kılıç isimli vatandaş bir grup tatilciyle birlikte İsrail’in Filistin’e saldırısını protesto etti. Kılıç ve beraberindekiler dünyanın Filistin’e duyarsızlığından...

Duyarsızlığı açlık grevi ile proteste edecekler

Marmaris ilçesinde yakınlarının yanına tatil için gelen Bayram Kılıç isimli vatandaş bir grup tatilciyle birlikte İsrail’in Filistin’e saldırısını protesto etti. Kılıç ve beraberindekiler dünyanın Filistin’e duyarsızlığından şikayet ederek açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Konya’dan Marmaris’teki yakınlarının yanına tatil için gelen Bayram Kılıç (47) Atatürk Meydanı’nda bir grup tatilciyle bir araya gelip İsrail'i tepki gösterdiler. Türkçe ve İngilizce dövizler açan ve saldırıda ölen çocukların resimlerini taşıyan göstericiler, İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup, eyleme destek vermeleri için meydandan geçen yerli ve yabancı turistlere çağrıda bulundu ancak 10 kişi toplayabildi.

Grup adına açıklamalarda bulunan Bayram Kılıç, Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. İsrail yönetiminin namlunun önüne çocukları koyarak zalimce saldırdığını ifade eden Kılıç, "Bu katliama karşı bütün dünya kör ve sağır gibi davranıyor. İslam dünyasının mübarek ramazan ayında Gazze'de insanlar iftarlarını keder ve gözyaşları içinde yapıyor. Buna göz yuman herkes bu zalimliğin paydaşı oluyor" dedi.

Özellikle Marmarislilerin İsrail'in saldırıları konusunda çok duyarsız olduğunu ileri süren Kılıç, "İnsanlar dükkanlarını birkaç dakikalığına bırakıp meydana gelerek eyleme katılabilirlerdi ama gelmediler. Marmaris halkının bu duyarsızlığı yarın yapacağımız eylemde de devam ederse açlık grevine başlayacağız. Böylece halkın ilgisini Gazze'ye çekmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.