DP Milletvekili adayı Zekai Alper: “Büyükşehir yasası ‘yaşama, öl’ yasası”

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren DP Muğla Milletvekili 1. sıra adayı Zekai Alper Ula ve Köyceğiz ilçelerine bağlı mahallere ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi. Alper, büyükşehir yasasının ‘yaşama,...

DP Milletvekili adayı Zekai Alper:  “Büyükşehir yasası ‘yaşama, öl’ yasası”

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren DP Muğla Milletvekili 1. sıra adayı Zekai Alper Ula ve Köyceğiz ilçelerine bağlı mahallere ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi. Alper, büyükşehir yasasının ‘yaşama, öl’ yasası olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren DP Muğla Milletvekili 1. sıra adayı Zekai Alper Ula ve Köyceğiz ilçelerine bağlı mahallere ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi.

İlk olarak Köyceğiz ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılan Alper burada güreşleri izledi.

Daha sonra Köyceğiz esnafını ziyaret eden Milletvekili adayı Zekai Alper, esnafın sorunlarını dinledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Döğüşbelen, Sultaniye, Kızılyaka ve Kızılağaç mahallerine de ziyaret eden genç aday Zekai Alper,  burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Alper, muhtar ve mahalle sakinleri ile görüşmeler yaparak yaşamış oldukları sıkıntılarla ilgili bilgi aldı.

Büyükşehir yasasına değinen DP Muğla Milletvekili Adayı Zekai Alper; “Muğla ile alakası olmayan başka hesaplara dayanan kanunla Muğla’yı büyükşehir yasasına soktular. Nur topu gibi bir büyükşehir olduk. Oldu da ne oldu? Eskiden tarlasının kenarına bir ev yapan vatandaş şimdi büyükşehire gitmeden, mimari proje çizdirmeden ki, çizilmesi çokta önemlidir. Köylerde bunu sağlamakta önemlidir. Ama bölgenin coğrafi, fiziki ve ekonomik durumlarına uygun olmalıdır. Yani bir şehrin göbeğinde yapılan ev ile köyde yapılan bir evin ekonomik maliyetleri hesaplanmalıdır. Ama öyle bir şey yok. 5 yıl sonra herkes villa sahibi sıfatında olacak. İmarı, ulaşımı, suyu ilk 5 yıl tazik gelmesin diye durdurdular. 5 yıl sonra bu yasayı uygularlarsa köyde yaşamak zehir ve zindan olur. Bu ‘yaşama, öl’ yasasıdır.  Sen vatandaşa yardımcı olacağına en ufak çeşmesinden akan sudan başlayarak herşeyi zorlaştıran bir kanun getiriyorsun. Bundan hemen kurtulmamız lazım. Bizler göreve geldiğimizde bu sorunların takipçisi olacağız ve en kısa sürede çözüme kavuşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.