Down Sendrumlular Okulu açıldı

Fethiye Evi Gönüllüleri tarafından yaptırılan Silkar Günlükbaşı İlkokulu, Özel Eğitim Alt sınıfı açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Hayırsever iş adamı...

Down Sendrumlular Okulu açıldı

Fethiye Evi Gönüllüleri tarafından yaptırılan Silkar Günlükbaşı İlkokulu, Özel Eğitim Alt sınıfı açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Hayırsever iş adamı Yusuf İzzet Gökçe, Fethiye Evi gönüllüleri, Down Sendromlu öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Urantaş A.Ş destekleriyle Fethiye Evi Gönüllülerinin önderliğinde açılışı yapılan okulda ilk konuşmayı Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı yaptı. Nesrin Saatcı yaptığı konuşmada, “Her yıl mart ayında Fethiye Evi’nin açılış yıldönümünde bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikte elde ettiğimiz geliri eğitime ve engellilere harcamaya arkadaşlarımızla karar verdik. Geçen yıl Karagedik İlköğretim Okulu Ana Sınıfını hizmete açmıştık. Bu yılda Down Sendromlu çocuklarımıza bir ek bina yapmayı planladık. Çünkü çocuklarımız, Silkar İlköğretim Okulu nun en üst katında, şartları uygun olmayan bir sınıfta eğitim görüyorlardı. Onları aşağıya indirip ayaklarının toprağa basmasını sağlamak gerekiyordu. Velilerinin de nöbet tutmasını engellemek ve onların da yükünü birazda azaltmak istedik. Kendi gücümüzle ancak daha küçük bir bina yapabilirdik. Sağ olsun Urantaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uran Bey binamızı yaparak bize teslim etti. İçersinin her türlü malzemesini Fethiye Evi Gönüllüleri olarak bizler temin ettik. Çok mutluyuz. Çünkü çocuklarımız ve velilerimiz de mutlu”dedi.

Nesrin Saatcı’nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin katılımcılara seslendi. Gültekin, “Tüm dünyadaki insanların, yaşama haklarının eşit olduğunu düşünüyorum. Dünya istatistliklerine baktığımız zaman dünya nüfusunun yüzde 12’i engelli, Türkiye nüfusunun 16 milyonu engelli, Fethiye nüfusunun ise 20 bin kişisi engellidir. Biz engelsiz insanlara gösterdiğimiz saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü, eğitim hakkını engelli vatandaşlarımıza da göstermek zorundayız. Bu vesile ile her yerde olduğu gibi, her kurumda olduğu gibi bize desteklerini esirgemeyen Fethiye Evi gönüllüleri adına Nesrin Saatcı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da, “Geçen sene bu okul talebi bize ve Fethiye Evi gönüllülerine gelmişti. Burada verilen sözün yerine getirilmesi çok önemlidir. Fethiye Evi Gönüllüleri, Urantaş A.Ş, Mehmet ağabey gibi çok sayıda vatandaşımız destekte bulundu. Allah hepsinden razı olsun. Burada bir imece gerçekleşti. Bu aslında Fethiye’de güvenin, birlikteliğin ve paylaşmanın güzelliğidir. Birçok şey böyle gerçekleşti. Birçok proje gerçekleştirildi. Bunların hepsi karşılıklı güven içerisinde oldu. Bu işler sadece dünyalık işler değil, ahretlik de işler.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Urantaş A.Ş Halil Uran, down sendromlu çocuklarla okulun açılışını yaptı.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.