DOKTORLAR MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

Şırnak Güçlükonak Merkez 1 Nolu Aile Sağılığı Merkezinde aile hekimi olarak çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe’nin acilde nöbet tuttuğu sırada görev yerini terk etmediği gerekçesiyle görevden alınmasıyla ilgili Muğla’daki...

DOKTORLAR MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

Şırnak Güçlükonak Merkez 1 Nolu Aile Sağılığı Merkezinde aile hekimi olarak çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe’nin acilde nöbet tuttuğu sırada görev yerini terk etmediği gerekçesiyle görevden alınmasıyla ilgili Muğla’daki Sağlık Sendikaları ortak bir açıklama yaparak alınan kararı kınadılar.

Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Tabip Odası, Muğla Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Muğla Genel Sağlık İş Sendikası, Muğla Türk Sağlık-Sen, Şırnak’ta Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe’nin nöbet tuttuğu sırada görev yerini terk etmediği gerekçesiyle görevden alınmasıyla ilgili ortak basın açıklaması düzenlediler.

1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde gerçekleştirilen açıklamada Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ahmet İpek, Sağlık Bakanlığı’nın bu ayıbı ortadan kaldırmasını, Dr. Mehmet Zeki Türe’nin görevine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

İpek; “9 Ocak 2014 günü, acil serviste nöbetçi iken İlçe Kaymakamının evinde rahatsızlanan eşine bakmak üzere evine gitmesi istenmiş doğal olarak hekim arkadaş her an acil bir vaka gelmesi ihtimaliyle görev yerini terk etmemiştir. Şırnak Valiliği tarafından yapılan soruşturma sonucu 45 ihtar puanı verilmiş, aynı olayı takiben Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin, Güçlükonak Merkez 1Nolu Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe’nin birimine, 10 kişilik bir denetim ekibiyle, mobbing uygulayarak yaptıkları baskın denetim sonucunda, 95 ihtar puanı verilerek, toplamda hukuki dayanağı olmayan 140 ihtar puanıyla aile hekimliği sözleşmesi kanunlara aykırı olarak fesih edilmiştir. Yöneticilerin çağdaş kalmış bu anlayışlarla mevki, sınıf, din, cinsiyet dil ayrımı yapmadan çalışan hekimleri korkutma ve yıldırma çabası boş bir çaba olarak kalacaktiır. Dr. Mehmet Zeki Türe baskılara boyun eğmeyerek tüm aile hekimleri tarafından “Yılın Aile Hekimi” seçilmiştir. Aile hekimi arkadaşımıza yapılan bu mobbing olayını ve sözleşmesinin keyfi olarak fesih edilmesini kınıyoruz” dedi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Akgül ise hiçbir aile hekimi arkadaşımızın iş güvenliği yok. Önerimiz, ne kadar karşılığını bulur bilmem ama sistemin gözden geçirilmesidir. Gerek Türk Tabipler Birliği’nin gerek Aile Hekimleri Örgütlerinin önerileri var. Bunların dikkate alınması lazım. Dikkate aldırılması lazım. Bunu başaracak olan da biz hekimlerin örgütlü mücadelesi olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.