Doktor eksikliği, geçici görevlendirmeyle giderildi

Dalaman Devlet Hastanesinde doktor eksikliği yönünde çıkan haberlerin ardından Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada; hastanedeki eksikliğin geçici görevlendirme ile giderildiği bildirilirken,...

Doktor eksikliği, geçici görevlendirmeyle giderildi

Dalaman Devlet Hastanesinde doktor eksikliği yönünde çıkan haberlerin ardından Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada; hastanedeki eksikliğin geçici görevlendirme ile giderildiği bildirilirken, rapor alan 3 doktorun da raporlarının uygunluğunun araştırıldığı açıklandı.

Dalaman Devlet Hastanesinde doktor eksikliği yönünde basında çıkan haberlerin ardından Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, hastanedeki eksikliğin Acil Serviste görev yapan 3 doktorun rapor almasından kaynaklandığı belirtilirken, bu eksikliklerin de geçici görevlendirme yöntemiyle giderildiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Ulusal ve Yerel Medya’da Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı Dalaman Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde hekim olmadığı ile ilgili iddialar yer almıştır.

Genel Sekreterliğimize bağlı Dalaman Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde görevli hekimlerin 3 tanesinin rapor alması sebebi ile hastane yöneticileri durumu tarafımıza bildirmesine istinaden hastanenin Acil Servisinde ortaya çıkan hekim ihtiyacı civar diğer bağlı hastanelerimizden geçici görevlendirme yapılmak sureti ile giderilmiştir ve giderilmeye devam edilmektedir.

Buna göre Dalaman Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde görevlendirilen hekimler;

Fethiye Devlet Hastanesinden  4 hekim, Marmaris Devlet Hastanesinden 1 hekim, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden; 1 hekim olmak üzere toplamda  6 hekim Dalaman Devlet Hastanesi Acil Servisinde ihtiyaç duyulan günlerde geçici olarak görevlendirilmiştir.

Rapor alan 3 hekimin almış oldukları hekim raporları uygunluk yönünden Genel Sekreterliğimizce araştırılmaktadır.”

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.