Dizinde çıkmayan kalmadı

10 yıldan beri dizlerindeki ağrı nedeniyle yürüme zorluğu çeken, günlük işlerini kısıtlı bir şekilde yapabilen 30 yaşındaki Cengiz Uykur, Özel Yücelen Hastanesi tedavi için Ortopedi Polikliniğine Dr. Mustafa Eroğlu'na başvurdu,...

Dizinde çıkmayan kalmadı

10 yıldan beri dizlerindeki ağrı nedeniyle yürüme zorluğu çeken, günlük işlerini kısıtlı bir şekilde yapabilen 30 yaşındaki Cengiz Uykur, Özel Yücelen Hastanesi tedavi için Ortopedi Polikliniğine Dr. Mustafa Eroğlu'na başvurdu, duyduklarına inanamadı.

Çıkan MR sonucuna göre her iki menisküsünde yırtık, ön çapraz bağlarda yırtılma ve en önemlisi de diz eklemlerindeki kıkırdak yapısında parçalanma görülen Uykur'a ameliyat önerildi.

Ameliyatı başarı ile gerçekleştiren Özel Yücelen Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mustafa Eroğlu “ Hastamız kliniğimize yürüme güçlüğü, şiddetli bacak ağrısı şikayetleri ile başvurdu. Yapılan tetkikler sonrası hastamızın dizinde yok yoktu, kısacası çıkmayan kalmadı. 2 saatlik bir ameliyat sürecinde Cengiz Beyin öncelikle dizlerindeki menisküs yırtıkları temizlendi, çapraz bağ tamiri ve en son kıkırdak nakli ( mozaikplasti ) yapıldı. Bu hastanemizde gerçekleştirdiğimiz 4. başarılı kıkırdak nakil ameliyatı.Ameliyatın üzerinden 2 saat geçtikten sonra hastamızı koltuk değnekleriyle yürütmeyi başardık, kıkırdak tamamen iyileşince yaklaşık 6 hafta sonra hastamız desteksiz yürüyecek, 6 ay sonra da spor yapabilecek ” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.