Diva 2 bin yolcuyla geldi

"Aida Diva" adlı lüks yolcu gemisi 2 bin yolcu ile Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.Dün sabah saatlerinde Marmaris'e gelerek limanın büyük rıhtımına yanaşan dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bayraklı "Aida Diva",...

Diva 2 bin yolcuyla geldi

"Aida Diva" adlı lüks yolcu gemisi 2 bin yolcu ile Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Dün sabah saatlerinde Marmaris'e gelerek limanın büyük rıhtımına yanaşan dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bayraklı "Aida Diva", ilçeye hareketlilik kazandırdı.

Heraklion Liman'ından gelen dev gemide çoğunluğunu Almanların oluşturduğu 2 bin yolcu ve 599 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen yolcular, havanın güneşli olmasını da fırsat bilerek yat limanında yürüyüş yaptıktan sonra Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezdi. Çarşıya hareketlilik getiren yolcuların genelde takı, hediyelik eşya gibi ürünlere ilgi gösterdiği görüldü. Bazı yolcular ise ilçenin tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerlerini gezmek için günlük turlara katıldı.

Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin 203 grostonluk geminin 250 metre uzunluğunda olduğu, içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu bildirildi. Marmaris limanından akşam saatlerinden demir alan Diva Antalya’ya hareket etti.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.