Dirikan’ın ismi Muğla’da yaşatılacak

Geçen ay İstanbul’da vefat eden, Türk sporuna ve Muğlaspor’a teknik direktör olarak büyük hizmetler veren Kemal Dirikan’ın adının Muğla'da yaşatılması için çalışma başlatıldı. Kemal Dirikan’ın Muğla Ortaköy’de...

Dirikan’ın ismi Muğla’da yaşatılacak

Geçen ay İstanbul’da vefat eden, Türk sporuna ve Muğlaspor’a teknik direktör olarak büyük hizmetler veren Kemal Dirikan’ın adının Muğla'da yaşatılması için çalışma başlatıldı. Kemal Dirikan’ın Muğla Ortaköy’de bulunan İl Özel İdaresi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait iki ayrı tesise ismi verilmesi konusunda yapılan çalışmada olumlu sonuçlar alındı. Muğlaspor’da forma giyen eski kaptanlar Abdurrahman Uçar, Mehmet Alpez, Afşin Ali Özgül, Ziya Ercan ve Akın Çavaş, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ettiler. 

Muğlaspor’da forma giymiş eski kaptanlar tarafından oluşturulan komisyon, Türk futboluna MUğlaspor’dan Rıdvan ve Sercan gibi isimleri yetiştiren, Muğlaspor camiasına büyük hizmetleri geçen Kemal Dirikan’ın isminin cadde, sokak ve spor tesisine adının verilmesi için komisyon oluşturdukların söylediler. Muğlaspor eski kaptanları, “Kemal Dirikan hocamızın anısının yaşatılması için ilgili kurumları dolaşıyoruz. Bizlerin ve dolayısı ile hiçbir Muğlalının da karşı çıkmayacağını umduğumuz Kemal Hocamızın isminin yaşatılması için yaptığımız çalışmada olumlu sonuçlar alacağımızı umuyoruz” dediler.

Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, “Bize düşen görev, Muğla’ya ve Türk sporuna büyük hizmetler vermiş bir spor adamının isminin yaşatılmasıdır. Bunun için yapılan çalışmaları destekliyor ve üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız. İlk İl Genel Meclis toplantısında Merkez İlçe meclis üyelerimiz Erol Kutlay, İbrahim Şimşek ve Salih Ercan tarafından verilecek önerge Spor komisyonuna havale edilerek konunun gereği yapılacaktır” dedi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğlaspor eski kaptanlarının Ortaköy’deki tesislere Kemal Dirikan Spor Tesisleri ismi verilmesi konusundaki görüşlerine, “Keşke daha büyük bir tesise Kemal Hocamızın ismini verebilseydik. Türk futboluna önemli isimler yetiştirmiş bir hocanın isminin yaşatılmasından daha doğal bir şey olamaz. Bugün Muğla’da bulunduğu yöre ile anılan öyle tesisler var ki, bu tesislere spora büyük katkılar sağlamış değerlerimizin isimlerini vererek onları manevi olarak yaşatmak gerektiğine inanıyorum” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Kemal Dirikan hocanın isminin Muğla’da yaşatılmasının önemli bir girişim olduğunu belirterek, “Vefanı öğrendikten hemen sonra Muğlaspor kulüp Başkanımızı arayarak ne yapabileceğimizi tartıştık. Sizlerin de böyle bir çalışma içinde olması bizlerin işini kolaylaştırdı. Cadde, sokak isimleri yerine bir spor tesisine ismini verilmesini, bunun yanında bu tesis önüne de Kemal hocamız ve O’nun yetiştirdiği ünlü isimlerin figürlerinden oluşan bir heykel de yapılabilir. Bu konuyu detaylandırarak bir an önce çözüme kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Muğlaspor eski kaptanları son olarak Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek, Vali Güvençer’den Kemal Diikan’ın isminin Ortaköy’deki tesislere verilmesi konusunda destek istedi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.