Direniş Sürüyor!

TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi tarafından Yatağan Termik Santrali'ne ait bazı kısımların özelleştirme kapsamına alınması ve 14 Ocak 2013 tarihinde ihalesi yapılacak olması nedeniyle kurulan özelleştirmeye karşı 'Direniş...

Direniş Sürüyor!

TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi tarafından Yatağan Termik Santrali'ne ait bazı kısımların özelleştirme kapsamına alınması ve 14 Ocak 2013 tarihinde ihalesi yapılacak olması nedeniyle kurulan özelleştirmeye karşı 'Direniş Çadırı'na pek çok sivil toplum kuruluşunda destekler geliyor.

TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi tarafından “işine sahip çık” parolasıyla Yatağan Termik Santrali girişine kurulan “Direniş Çadırı”na pek çok sivil toplum kuruluşundan destek yağıyor.

Yatağan Termik Santrali Tınaz Bağyaka Kömür Havzası'ndan kömür taşıma ve dış üniteler bakım işinin 14 Ocak'ta yapılacak olan ihaleyle özelleştirilmesine engel olmak amacıyla kurulan direniş çadırını dün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Muğla İl Temsilcisi Ferruh Eyüpoğlu ve sendikanın GELİ ve YEAŞ işyeri temsilcileri ile Memur-Sen Temsilcileri ve TGB ( Türkiye Gençlik Birliği) üyesi gençler ziyaret etti.

ESM Muğla İl Temsilcisi Ferruh Eyüpoğlu verilen desteğe; “ESM olarak bu emekçi kardeşlerimizin yanındayız. İşineaşına sahip çıkma anlamındaki bu şanlı direnişlerini desteklemeye geldik. Yapılamaya çalışılan bu özelleştirme ve taşeronlaştırma çalışmalarına sonuna kadar karşıyız. Buradaki emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız” şeklinde konuşarak vurgu yaparken Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler adına konuşan TGB Genel Sekreteri Cemil Gözel “Biz TGB olarak Yatağan işçisinin bu direnişini çok önemsiyoruz. Bu direniş sadece Yatağan işçisinin değil bütün işçi sınıfının direnişidir. Bilindiği üzere 2012 yılı şişe cam işçilerinin direniş yılı oldu. Bu yükselen direniş hareketinin habercisi oldu. Enerji işçilerinin de işine sahip çıkmak adına gerçekleştirdiği bu direnişe destek veriyoruz” dedi.

Ziyaretlerin ardından görüşlerini aldığımız TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik ise; “İşine sahip çıkmak adına burada olan santral işçilerine verilen destekler verdiğimiz mücadelede ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.