DİJİTAL GÖÇEBELERİN ROTASINI GÜNEY EGE’YE ÇEVİRECEK PROJEYİ, MUĞLA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTECEK

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, 2020 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan “DALYAN DIGITAL NOMADS’ DESTINATION” projesinin yürütücülüğü görevi,...

DİJİTAL GÖÇEBELERİN ROTASINI GÜNEY EGE’YE ÇEVİRECEK PROJEYİ, MUĞLA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTECEK

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, 2020 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan “DALYAN DIGITAL NOMADS’ DESTINATION” projesinin yürütücülüğü görevi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devredildi.

Dünyadaki dijital göçebelerin rotasını Güney Ege’ye çekecek projeye; Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteği ile birlikte; YDA Havalimanı İşletmesi, Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği ve Ortaca Belediyesi de finansal katkı sağlıyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının da iştirakçi olarak yer aldığı projenin yürütücülüğünü, bölge paydaşları ile birlikte faaliyetlerin daha kapsayıcı olarak gerçekleştirilmesi amacıyla Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü devraldı. Bölge paydaşlarından uzman kişilerden oluşacak proje ekibiyle faaliyetler gerçekleşerek dijital göçebelerin rotası Güney Ege Bölgesi’ne çevrilecek.

Proje ile Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi, günümüz yeni nesil iş ve çalışma dünyasının önemli bir kesimini oluşturan Dijital Göçebelerin cazibe merkezi haline gelecek. Projenin hayata geçmesiyle Dalyan, uluslararası Dijital Turizm Destinasyonlarından biri olarak markalaşacak.

Mekanlara bağlı kalmadan dünyanın çeşitli yerlerinde uzaktan çalışarak iş hayatlarını sürdüren İngilizce adı “Digital Nomad” olan dijital göçebeler, kaldıkları bölgede uzun süre konaklama yaparken aynı zamanda teknolojiye dayalı bir ekosistem oluşturarak bölge ekonomisine katma değer sağlayabiliyorlar. Proje kapsamında, Dalyan Digital Nomad's WEB Sitesi ve dijital arşiv oluşturulup, sosyal medya tanıtımları yapılarak Dalyan bölgesinin tanınırlığı ve ulaşılabilirliği arttırılacak. Uzun vadede projeyle, Güney Ege Bölgesi’ndeki alternatif turizm potansiyeli harekete geçirilerek bölgede konaklama yapan ziyaretçi sayısı, konaklama tesislerinin doluluk oranları ve ortalama konaklama sürelerinin artışına katkı sağlanacak.

TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAK ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Projesinin yürütücülüğü görevinin Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne verilmesinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl şunları söyledi:

“Yürütücülüğünü devraldığımız 2020 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan “DALYAN DIGITAL NOMADS’ DESTINATION” projesini Dalyan’da uygulamaya geçirilmesinin ardından Muğla’nın tüm ilçelerini de aynı destinasyon ile turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Bu projemiz umuyoruz ki Dalyan’dan başlayarak önce tüm Muğla’ya ardından tüm Türkiye’ye yayılacak örnek bir çalışma olacaktır. Müdürlüğümüz bünyesinde ve katkılarıyla hali hazırla geliştirilmekte ve uygulanmakta olan turizmi 12 aya yayacak spor, sağlık, kültür turizmi gibi alanlarda çalışmalarımızı yürütmekteyiz.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.