“Devlet, engellisine ve yaşlısına sahip çıkıyor”

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2008 yılından bu yana ödenmekte olan Evde Bakım Ücreti alan Engelli Aileleri Memuru Nebi Aydoğdu ve Sosyolog Rahime Elmas ile birlikte engellileri evlerinde ziyaret etti. Ağır...

“Devlet, engellisine ve yaşlısına sahip çıkıyor”

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2008 yılından bu yana ödenmekte olan Evde Bakım Ücreti alan Engelli Aileleri Memuru Nebi Aydoğdu ve Sosyolog Rahime Elmas ile birlikte engellileri evlerinde ziyaret etti. Ağır engelli annesine bakım hizmeti veren Hüsniye Çakal, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile Sağlık Memuru ve Sosyoloğun birlikte kendilerini evlerinde ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşayan Hüsniye Çakal; “Allah Devletimizden ve Milletimizden razı olsun. Annem Hatice Erdinç engelli durumuna geldikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bize evde bakım ücreti bağlandı. Bu ücreti her ay düzenli olarak almaktayız. Bu yardımlar olmasa benim anneme bakacak durumum yok. Annemden de ayrılmak istemiyorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüze ve Personeline duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı yasa gereği Muğla’da yaklaşık 5000 Engellimize Engelli kimlik Kartı verdik. Engelli Kimlik Kartı ile engellilerimizin Ücretsiz Seyahat etmelerini sağlıyoruz.

4996 engellinin bakımını üstlendiği için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız her ay 4849 kişiye toplam 3 Milyon 900 bin lira ödeme yapıyor, sadece 2014 yılında 43 milyon 500 bin lira ödeme yaptık ama bununla yetinmeyip Engellilerimizi ve yaşlılarımızı zaman zaman evlerinde ziyaret ediyor, dertlerini sıkıntılarını yerinde tespit edip sorunlarına çözüm üretiyoruz.

Engellilerin kamu binalarına erişebilirliği çalışmalarımız bir yandan devam ediyor. Engellilerimizin kurum bakımı talepleri olması halinde ücreti il müdürlüğümüzce karşılanarak Rehabilitasyon Merkezlerinde bakımını sağlıyoruz. Ayrıca Menteşe’de Engelsiz Yaşam Merkezi projesi çalışmalarımız da devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Muğla’da Muhtaç ailelere 2014 yılında yaklaşık 2 milyon lira ödeme yaptık ayrıca Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerimiz ve Engelli Bakım ve Rehabilitasyon merkezlerimizde bakım hizmetlerimiz hizmet dönüşümü kapsamında devam ediyor İl Müdürlüğümüzce Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Sosyolog, Sağlık Memuru ve Doktordan oluşturulan heyetlerimizle ailelerimizi ziyaretlerimiz devam edecek. “diye konuştu.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.