Destinasyon Toplantısı Köyceğiz’de yapıldı

Muğla’da kurulan 4 turizm destinasyonundan biri olan Dalaman, Köyceğiz, Ortaca Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısı Vali Yardımcısı Baha Başçelik başkanlığında Köyceğiz’de yapıldı. Toplantıda bölge...

Destinasyon Toplantısı Köyceğiz’de yapıldı

Muğla’da kurulan 4 turizm destinasyonundan biri olan Dalaman, Köyceğiz, Ortaca Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısı Vali Yardımcısı Baha Başçelik başkanlığında Köyceğiz’de yapıldı. Toplantıda bölge turizmi masaya yatırıldı.

Sinem Karakaya

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları ile Muğla’da kurulan 4 turizm destinasyonundan biri olan Dalaman, Köyceğiz, Ortaca Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısı Köyceğiz’de gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Baha Başçelik başkanlığında yapılan toplantıya  İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün organizasyonu ile Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç’ın katıldı.

Turizm Destinasyon toplantısının amacı; turizm ve kültür destinasyonlarının geliştirilmesi ilçeler arası entegrasyonunun sağlanması, Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu vasıtasıyla sorunların tespitinin yapılması ve çözüme kavuşturulması olarak belirlendi.

Köyceğiz’de gerçekleşen toplantıda görüşülen konuların öncelikle Yürütme kurulunda yer alması gereken diğer üyelerin belirlenmesiyle başlandı. Her ilçeden iki turizmci Yürütme kuruluna dahil edildi. Ayrıca toplantıda Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerindeki Destinasyonların ön plana çıkarılarak daha çok tanınırlığının sağlanması oldu. Bu kapsamda özelikle, üç ilçenin de turizm destinasyonunun yürütme çalışmalarının tek çatı altında bütün olarak pazarlanması, Dalaman Havalimanında bölgeyi tanıtıcı faaliyetlerin yapılması, gelen turistler için alternatif turizm etkinliklerinin arttırılması için tur güzergâhları oluşturulması, Köyceğiz bölgesinde bulunan Toparlar şelalesi, Yuvarlak çay, Çandır Plajı gibi önemli yerlerin daha çok tanıtılması, Dalaman çayında turizm ve spor amaçlı eğitim kampı projesi yapılması gibi mevzular masaya yatırıldı.

Söz konusu toplantıda ortak görüşle Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu üyesi olarak bazı STK’ların ve sektör üyelerinin alınması kararlaştırılarak toplantıda görüşülen konuların yine STK’lar tarafından takibinin titizlikle yapılıp sonuçlandırılması, kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.