Dernekten öğrencilere burs desteği

Datça Kadın İşgücünü Geliştirme Derneği (KİGDER), düzenleyeceği etkinlikle sosyal sorumluluk projelerini anlatacak.2014 yılının son faaliyeti olarak düzenlenecek “Eğitime Destek ve Öğrencilere Katkı Bursları” hakkında...

Dernekten öğrencilere burs desteği

Datça Kadın İşgücünü Geliştirme Derneği (KİGDER), düzenleyeceği etkinlikle sosyal sorumluluk projelerini anlatacak.

2014 yılının son faaliyeti olarak düzenlenecek “Eğitime Destek ve Öğrencilere Katkı Bursları” hakkında ilçe yetkilileri ve yöneticilerine projelerini anlatmak üzere çalışmalar yapan KİGDER Başkanı Menşure Yavuz ve Başkan Yardımcısı Mürüvet Soyalp, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen’i ziyaret ederek gerçekleştirecekleri sosyal destek projeleri hakkında bilgilendirdi.

KİGDER Başkanı Menşure Yavuz, 2009 yılından beri Datça’da kadınların işgücüne daha bilinçli katılımlarını ve aktif istihdamda yeterince yer almaları için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Bu yılki faaliyetleri arasında yer alan öğrencilere eğitim desteği sağlama projesi kapsamında yer alan geleneksel yemekli katılım gününün 5 Aralık’ta yapılacağını kaydeden Yavuz, katılımcıların desteğini isteyeceğini belirtti. Yavuz, “Derneğimizin önceki yıllarda yaptığı mesleki beceri kursları vasıtasıyla ilçemiz turizm hizmet sektöründe daha nitelikli iş gücü kazandırılmasını sağladık. Aktif istihdam dışında kalan özellikle köy kadınlarımızın kendi yaptığı ev ve el ürünlerinin düzenlenen kermeslerde değerlendirilerek aile ekonomilerine katkı sağlanmasındaki çalışmalar bu yıl da devam etti” dedi.

Yavuz, bundan sonra diğer ilçe yöneticilerini ziyaret ederek gerçekleştirecekleri sosyal destek projelerini anlatarak onların da desteğinin alınacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.