Depodan 1200 yıllık Kur’an çıktı

Bodrum ilçesindeki Tepecik Camisinin deposunda 1200 yıllık el yazması Kur’an-ı Kerim ve tefsiri bulundu.Bodrum ilçesindeki Tepecik Camii’nin deposunda bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen el yazısı Kur’an-ı Kerim ve tefsir bulundu.Tepecik...

Depodan 1200 yıllık Kur’an çıktı

Bodrum ilçesindeki Tepecik Camisinin deposunda 1200 yıllık el yazması Kur’an-ı Kerim ve tefsiri bulundu.

Bodrum ilçesindeki Tepecik Camii’nin deposunda bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen el yazısı Kur’an-ı Kerim ve tefsir bulundu.

Tepecik Mahallesi'nde bulunan Tepecik Camii'nin imamı Yüksel Kılıçaslan, caminin deposunu düzenlerken tesadüfen eşyalar arasında seccadeye sarılı halde el yazması olan bin 200 yıllık Kur’an-ı Kerim buldu. Şaşkına dönen Kılıçaslan, durumu hemen Bodrum Müftüsü Emin Arık'a bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ve Bodrum Müftüsü Emin Arık’ın katılımı ile cuma namazının ardından gerçekleştirilen törenle tarihi Kur’an-ı Kerim ve tefsir kitapları Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Emel Özkan'a teslim edildi.

Milletvekili Özden, caminin içinde bin 200 yıllık Kur’an-ı Kerim bulunduğunu belirterek, “Cami hocamız Tepecik Camii’nin deposunu temizlerken Kur’an-ı Kerim ve bir takım tarihi tefsir kitapları bulmuş. Bunu müftülüğümüze iletti. Bizde gelip görmek istedik. Bugün bu tarihi kitapları yetkililere teslim edeceğiz. Tahminen bin 200 yıllık ama tam tarihi yetkililer inceledikten sonra ortaya çıkacak. Tesadüfen bulunan bu tarihi eserin incelemeleri yapıldıktan sonra müzedeki yerini alacaktır” dedi.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.