Denizden çıkanlar bu kez şaşırtmadı

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) öncülüğünde Marmaris’in Turunç Beldesi’nde yapılan deniz temizliğinde çok az miktarda insan kaynaklı çöp çıkartıldı.Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Turunç sahilinde Ankara Bilkent...

Denizden çıkanlar bu kez şaşırtmadı

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) öncülüğünde Marmaris’in Turunç Beldesi’nde yapılan deniz temizliğinde çok az miktarda insan kaynaklı çöp çıkartıldı.

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Turunç sahilinde Ankara Bilkent Lisesi, Atlantic Dalış Merkezi ve Turunç Belediyesi desteği ile sahil şeridinde deniz temizliği yaptı.Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, Ankara Bilkent Lisesi dalış okulu öğrencilerinin hem dalış eğitimi hem de deniz dibi görüntülü kirlilik tespit ve temizlik çalışmaları için Atlantik Dalış Merkezi desteği ile çalışma yaptıklarını belirtti. Kutengin, etkinliğin amacının hem gençlerin aktif dalış eğitimi almak hem de çevre duyarlılığına katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Bilkent Lisesi ekip hocası Fatma Kaya da yaptığı açıklamada “Bizler 12 kişilik öğrenci grubu ile Turunç’a geldik. Çevre ve dalış eğitimlerimiz yanında aktif çalışmalar yapmamız ve öğrencilerimizin deniz, çevre ve dalış konuları ile birebir tanışmalarını ve su altı dünyasını yakından izlemelerini sağlamak için iyi bir deneyim oldu. MÇD Desteği ve Atlantic Dalış Ekibinin sağladığı malzemeler ile iki günlük Turunç sahillerinin dip taramasını görüntülü yaparak kirlilik düzeyini saptamak ve gerektiği zaman temizliğini yapmak için dalışlar yapmaktayız. MÇD ve Atlantic Dalış Merkezine teşekkür ederiz” dedi.

Atlantic Dalış Eğitim liderleri Çağdaş Oralkan ve İbrahim Varlık ise “Bizler Turunç gibi birçok yerlerde dalış yaptık. Sevindirici olay Turunç sahilinin ve deniz dibinin temiz olmasıdır. Birçok yerde olduğu gibi buradaki dalışlarda insan kaynaklı az miktarda deniz kirliliğini de Bilkent dalgıçları ile temizledik. MÇD İle bu çalışmalarımız devam edecek en azından MÇD nin Turunç bölgesi için kendimizi kontrol ve takip üyesi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan da, yapılan çalışmaların turistler tarafında da ilgiyle izlendiğini belirtti. Fidan, “Bu sahilin nasıl kontrol edilip temizliğinde şahit oluyorlar. Bu durum misafirlerimize güven verir. Arıtma sistemimiz geçen kış az bir süre arızası hariç muntazam çalışmaktadır. Deniz tahlilleri arıtma bölgesi dahil devamlı yapılmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.