Deniz’de 9 saat ölüm kalım mücadelesi

Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına gitmek isteyen kaçak mülteci 9 saat boyunca yüzerek ölüm kalım mücadelesi vermesinin ardından, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.Turgutreis Mahallesinden denize...

Deniz’de 9 saat ölüm kalım mücadelesi

Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına gitmek isteyen kaçak mülteci 9 saat boyunca yüzerek ölüm kalım mücadelesi vermesinin ardından, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Turgutreis Mahallesinden denize açılan 13 Kaçak mülteci teknesinin alabora olması sonucunda 1 kişi ölmüş iki kişi için ise arama kurtarma çalışmaları başlamıştı. 2 mülteciden 1'i sahil güvenlik ekipleri tarafından deniz ortasından bulundu. Tekne battıktan sonra yüzmeye başlayan Suriyeli kaçağın, 9 saat boyunca yüzdüğü ortaya çıktı. Saatlerce denizde yüzen kaçak ekipler tarafından Turgutreis sahil güvenlik komutanlığına getirildi. Sağlık kontrolü için gelen ambulansta tedavi gören kaçağın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tercüman, Suriyeli kaçağın yaklaşık 9 saat boyunca yüzdüğünü ve dinlenmek için bir adaya sığındığını daha sonra tekrar yüzmeye devam ettiğini söylediğini kaydetti.

Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerince 1 kişi ise halen aranıyor. Ölü olarak bulunan Türk kaptanın cesedi ise yapılan ilk incelemelerin ardından Muğla adli tıp kurumuna gönderildi. Kurtulan 10 kaçağın da durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.