Denizci Öğrenciler bayramlarını kutladı

Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı öğrencileri Kabotaj Bayramını Göcek’te kutladılar.Göcek Liman Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen programa katılan Denizcilik alanı öğrencileri ve öğretmenleri...

Denizci Öğrenciler bayramlarını kutladı

Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı öğrencileri Kabotaj Bayramını Göcek’te kutladılar.

Göcek Liman Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen programa katılan Denizcilik alanı öğrencileri ve öğretmenleri bu özel günün anlam ve önemini kavradı. Programın ardından 9. Sınıf öğrencileri ile birlikte yaz stajında olan öğrenciler ve kaptanları ziyaret edildi.

Kabotaj; Fransızca'da yakın kıyılarda, özellikle de bir ülkenin kendi limanları arasında yapılan ticari denizcilik anlamını taşıyor.

Türkiye’de, 20 Nisan 1926 Tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu kanun ile Türk denizciliği gelişime açık hale geldi. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanıyor.

Programın ardından 9. Sınıf öğrencileri ile birlikte yaz stajında olan öğrenciler ve kaptanları ziyaret edildi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.