Denetimli Serbestlik kapsamındaki vatandaşa girişimcilik kredisi

Muğla’da İş-Kur, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde denetimli serbestlik yasasından yararlanan vatandaşlara yönelik iş sahibi yapma çalışmaları devam ediyor. Bu yasadan yararlan...

Denetimli Serbestlik kapsamındaki vatandaşa girişimcilik kredisi

Muğla’da İş-Kur, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde denetimli serbestlik yasasından yararlanan vatandaşlara yönelik iş sahibi yapma çalışmaları devam ediyor. Bu yasadan yararlan bir vatandaş İş-Kur tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimi sonrası hibe kredi almaya hak kazandı.

İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü’nde düzenlenen kredi sözleşmesine İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Dr. Seyfettin Kara, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Demir, Vergi Mahkemesi Başkanı Uğur Karadoğan ve girişimcilik kredisi almaya hak kazanan vatandaş Yasin Canlı katıldı.

İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş-Kur Genel Müdürlüğü’nün eski hükümlülerden kendi işini kuran ve istihdam sağlamak için proje üretenlere yönelik asgari ücretin 15 katı hibe desteği verdiğini belirti. Sarıyerli, “Engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurarak istihdamlarının sağlanması ve toplumsal ötekileştirmenin önüne geçilmesi için proje üreten vatandaşlarımıza proje gideri olarak asgari ücretin 15 katı hibe verilmektedir. Bugün serbestlik kapsamındaki vatandaşımız Yasin Canlı’ya önce girişimcilik kursu verilmiş, sonra projesine de yardımcı olunarak vatandaşımıza 38 Sakız koyunu projesi için üst limit olan 26 bin 600 TL hibe verilecektir. Bu projede sayın valimizin himayelerinde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda alınan karar gereğince Müdürlüğümüz, Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte çalıştık” dedi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kanalıyla bu yasadan yararlanan vatandaşların iş sahibi olmaları ve istihdam yaratmaları konusunda çabalarımız sürüyor. Amacımız bu vatandaşlarımı hem topluma kazandırmak, hem de devletimizin sağlamış olduğu hibe desteklerden yararlanarak meslek sahibi olmalarını sağlamak” dedi.

Denetimli Serbestlik yasasından faydalanan Yasin Canlı isimli vatandaşa verilecek 26 bin 600 TL’lik hibe destek kredisinin imzaları Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli ve hibe destekten yararlanan Yasin Canlı arasında atıldı.(İHA)

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.