Demir’den koalisyon yorumu

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, hükümet ile ilgili görüşlerini açıkladı.Demir; “CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan olacak ve MHP, HDP desteği ile hükümet kurulacak” dedi.Milletvekili genel seçimlerinin geride...

Demir’den koalisyon yorumu

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, hükümet ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Demir; “CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan olacak ve MHP, HDP desteği ile hükümet kurulacak” dedi.

Milletvekili genel seçimlerinin geride kalması sandıktan hiçbir partinin tek başına iktidar çıkmaması üzerine hükümet senaryoları en çok konuşulan konu oldu. CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, hükümetin AK Partisiz olarak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında CHP, MHP ve HDP desteği ile kurulacağını iddia etti.

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü şenliklerinde konuşan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, törende yaptığı konuşmada hem Yörük ve geleneklerinden söz etti hem de siyaseti değerlendirdi. Yörük göçünün sadece bir göç sadece bir yürüyüş olmadığını belirten Demir, “Bu göç Orta Asya’dan Anadolu’ya büyük bir demokrasi ve hoşgörü yolculuğudur. Bakınız Yörükler aydındır, demokrattır. Gezerek geldikleri için her yörenin, her halkın geleneğini, göreneğini almış, işte bu yüzden büyük bir kültür döngüsünün önemli bir taşıyıcısı, hoşgörünün timsali olmuşlardır” dedikten sonra hükümet ile ilgili görüşlerini de açıkladı.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIĞINDA HÜKÜMETİ KURACAĞIZ”

CHP Muğla Millet Vekili Prof Dr. Nurettin Demir, koalisyon ile ilgili görüşlerini ise “İnşallah Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olacak. Beklentimiz umudumuz ve Türkiye'nin umudu budur. MHP-HDP ile ortaklık olacak ya da CHP-MHP ile ortaklık olacak ve HDP de dışarıdan destekleyecek diye düşünüyorum. Benim beklentim bu” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.