Değirmendere ıslah ediliyor

Marmaris ilçesinde her yıl şiddetli yağmur yağışları sonrası sel baskını yaşanma ihtimaline karşı mahalle esnafını tedirgin eden Yeni Yol Caddesi üzerindeki Değirmenderesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon...

Değirmendere ıslah ediliyor

Marmaris ilçesinde her yıl şiddetli yağmur yağışları sonrası sel baskını yaşanma ihtimaline karşı mahalle esnafını tedirgin eden Yeni Yol Caddesi üzerindeki Değirmenderesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor.

Yeni Yol Caddesi üzerinde ve Aksaz Merkez Komutanlığının içinde kalan Değirmenderesi kış mevsimlerinde yaşanan şiddetli yağış sonrası taşma riskinin olması nedeniyle MUSKİ ıslah çalışması başlattı. Suyun akşının daha kolay sağlanması ve keskin virajların ortadan kaldırılması için yeni bir proje üreten MUSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri, toplamda 450 metre uzunluğundaki derenin ıslahı yapacak.

Tamamı betonarme ile kaplanacak olan Değirmenderesi, sel riskine karşı daha fazla su haznesi alması açısından 3 metre derinliğe inilecek. 90 iş gününde bitirilmesi planlanan çalışmanın sonucunda bölge esnafı derin bir nefes almış olacak.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.