Dedelerinin yelken açtığı koyları gezdiler

Bodrum'un kardeş şehri Tunus'un Cerbe (Djerba) Adası, Houmt Souk kentinden Bodrum Belediyesinin davetiyle ilçeye gelen ve aralarında Turgut Reis’in torunlarının da bulunduğu Tunuslu misafirler, Bodrum'un kültürel ve tarihi yerlerini...

Dedelerinin yelken açtığı koyları gezdiler

Bodrum'un kardeş şehri Tunus'un Cerbe (Djerba) Adası, Houmt Souk kentinden Bodrum Belediyesinin davetiyle ilçeye gelen ve aralarında Turgut Reis’in torunlarının da bulunduğu Tunuslu misafirler, Bodrum'un kültürel ve tarihi yerlerini gezme ve görme imkanını buldu.

Bodrum Belediyesinin daveti üzerine Bodrum'a gelen aralarında Amiral Turgutreis'in torunlarının da yer aldığı Tunuslu heyet, Bodrum Belediyesinin hazırladığı gezi programı dahilinde Bodrum'un tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Tunuslu misafirler ilk olarak Bodrum Kalesini ziyaret etti. Bodrum Kalesi Su Altı ve Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından bir rehber eşliğinde gezdirilen misafirler daha sonra ödüllü okul gemisi STS Bodrum ile Bodrum'un eşsiz koylarını da dolaşarak mavi yolculuk keyfini yaşama imkanını buldu. Teknede memnuniyetlerini gemi mürettebatına ülkelerinden getirdikleri hurmaları ikram ederek gösteren heyet, mavi yolculuğun ardından dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum Anıt Mezarını da ziyaret etti. Konuklar gezinin ardından Bodrum Pazarını da gezerek ülkelerinde yetişmeyen yöreye özgü sebze, meyve ve kuruyemişlerden alarak alışveriş yaptılar. Alışverişin ardından dünyada eşine çok az rastlanır müzelerden biri Bodrum Deniz Müzesini de ziyaret eden ekibe, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sağat eşlik etti. Konuklar, müzede yer alan eserleri hayranlıkla ve ilgiyle inceledi.

Gezinin ardından ekip, akşam yemeği için kaldıkları otele geçti. Ekip daha sonra Bodrum Belediyesi tarafından Turgutreis'te düzenlenen "Bodrum Türküleri ve Yöre Gecesi 2'' adlı etkinliği de katıldı. Gecede şarkılara eşlik etmeye çalıştıkları da gözlerden kaçmayan ekip çalan türküleri dinleyerek ve temsili kına gecesi ile folklor ekibinin gösterilerini izleyerek keyifli bir gece geçirdi.

Gün içerisinde Tunus Büyükelçisinin de heyete katılmasıyla Bodrum Belediyesi ekipleriyle bir toplantı yapan heyet, toplantının ardından Amiral Turgutreis'in doğum yeri olan Karabağ Mahallesi'ni de ziyaret edeceklerini bildirdi. Tunuslular, Amiralin doğup büyüdüğü yerleri görmek için sabırsızlandıklarını belirttiler.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.